FOTO. Zomerzondag in vlasdorp Gottem blijft topper

De 48ste editie van Zomerzondag in het Deinse vlasdorp Gottem lokte weer heel wat belangstelling. Coördinator Christiaan Dewitte en een verjongd bestuursteam zorgden opnieuw voor tal van interessante hobby- en ambachtelijke standen. Keramist Toine Delva, uit Gottem zelf, toonde aan de hand van zijn kunstwerken dat de mens sedert de allesverwoestende oorlogen in 1914-1918 en 1940-1945 nog niets heeft bijgeleerd. Dirk Van Aelst van Gottem kreeg ook veel interesse voor zijn waardevolle collectie van historische vondsten door de eeuwen heen. Schepen Johan Cornelis was één van de vele geïnteresseerden.

Een brok geschiedenis van Gottem als vlasdorp kon iedereen bekijken in de Vlasschuur aan de hand van oude foto’s, een video en een vlaskamwiel dat ooit gebruikt werd door de kaardemakers. De familie De Boever uit Gottem, schepen Bart Van Thuyne uit Grammene en Christiaan Dewitte zelf haalden op die stand, samen met verzamelaar Gilbert Persijn, tal van herinneringen op aan de vlasfeesten die in Gottem hebben plaats gevonden.

Burgemeester Jan Vermeulen, net terug uit vakantie, was blij dat Zomerzondag een topper blijft en zei dat in de toekomst de auto’s nu veilig kunnen parkeren op het Camiel De Waegenaereplein achter De Vlasschuur, zodat het straatje naar de kerk toe autoluw wordt.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio