Grootvader moet zich voor rechter verantwoorden voor dronken fietstocht met kleinkinderen

Grootvader moet zich voor rechter verantwoorden voor dronken fietstocht met kleinkinderen

Themabeeld Foto: Photo News

Oostkamp -

Een 67-jarige grootvader verscheen dinsdagmorgen met het schaamrood op de wangen voor de Brugse politierechter. De man moest zich er verantwoorden omdat hij betrapt werd toen hij dronken een fietstocht met zijn kleinkinderen aan het maken was.

De feiten gebeurden ’s middags op 2 augustus vorig jaar langs de Westdijk in Oostkamp. O.B. uit Brugge was daar toen - samen met zijn vier kleinkinderen tussen negen en 13 jaar oud - aan het fietsen. Een politieagent die er in zijn vrije tijd aan het lopen was, merkte op hoe de man met zijn fiets zwalpte. Hij verwittigde zijn collega’s omdat de man duidelijk dronken was.

2,09 promille alcohol

De agenten kwamen ter plaatse, maar ondertussen was O.B. al gevallen. De kleinkinderen stonden huilend rond hun grootvader. Toen de politie toekwam, vroegen ze de agenten of ze “nu naar de gevangenis zouden moeten”. De grootvader werd recht geholpen en de ademtest wees uit dat de man 2,09 promille alcohol in zijn bloed had.

Zijn kinderen stuurden de rechtbank nog een brief waarin ze stelden dat de man nochtans zeer liefdevol en warm is ten opzichte van zijn kinderen en kleinkinderen. O.B. zelf kwam zich in de politierechtbank ook verontschuldigen. “Ik had een ganse week voor mijn zieke moeder gezorgd en daarna een week voor mijn kleinkinderen. Het werd me teveel en ik had whisky gedronken”, zei hij.

Alcoholslot

Dat de man in 2004 en 2016 al eens veroordeeld werd, speelde niet bepaald in zijn voordeel. De procureur vroeg zelfs om hem te verplichten om een alcoholslot in zijn wagen te installeren, ondanks het feit dat de overtreding met zijn fiets werd gemaakt. Maar daar ging de politierechter uiteindelijk niet op in.

De grootvader kreeg een boete van 3.200 euro, waarvan de helft met uitstel, en een rijverbod van drie maanden, waarvan ook de helft met uitstel. Als hij daarna zijn rijbewijs terug wil krijgen zal hij wel moeten slagen voor medische en psychologische en zal hij zijn praktisch en theoretisch rijexamen opnieuw moeten afleggen.

Corrigeer

IN HET NIEUWS

Verkiezingen in jouw gemeente:

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees