Dit is een exclusief artikel voor jou.
Dit exclusieve artikel lezen? Doe het gratis >

Familie Carpentier houdt met Paul Bruna benefiet voor mugheli: “Het was tijd om iets terug te doen voor hen”

Familie Carpentier houdt met Paul Bruna benefiet voor mugheli: “Het was tijd om iets terug te doen voor hen”

Heidi Deschrijver en Gino Carpentier met hun dochters Eline en Elise. Foto: mma

Koksijde -

Zaterdag 30 maart wordt voor de kleine Elise Carpentier uit Sint-Idesbald een dag om nooit meer te vergeten. Haal familie organiseert samen met haar idool Paul Bruna een concert voor het goede doel. “We schenken de opbrengst aan de mugheli”, zegt mama Heidi Deschrijver. “Het was tijd om voor hen iets terug te doen.”

Heidi Deschrijver uit Sint-Idesbald bij Koksijde beviel twee maanden te vroeg van de tweeling Eline en Elise (13) Carpentier. “Elise kreeg vier dagen na haar geboorte een hersenbloeding en maakte enkele moeilijke jaren door. Ze moest verscheidene operaties ondergaan en verbleef twee maanden op de dienst intensieve zorg van het AZ Sint-Jan in Brugge. Ze kreeg ook geregeld te maken met epilepsieaanvallen.”

Nu, dertien jaar later, stelt het meisje erg goed. “Dat hebben we te danken aan de goede verzorging in het ziekenhuis”, vertellen Gino en Heidi. “We vonden dat het tijd was om voor die mensen iets terug te doen. We zijn met ons hele gezin grote fans van Paul Bruna en dachten, waarom niet eens een optreden van hem organiseren? Daar doen we Paul een genoegen mee en de opbrengst schenken we aan de mugheli.”

“Alle gemeenten betalen een bijdrage per inwoner voor de mugheli. De Vlaamse Gemeenschap heeft de subsidiekraan echter wat verder dicht gedraaid, waardoor het vereiste bedrag van 750.000 euro niet meer gehaald wordt. Met onze steun hopen we dat misschien toch nog voor mekaar te kunnen brengen”, zegt Heidi nog.

Voor Elise wordt het concert heel speciaal. “Ze is best zenuwachtig voor het optreden. Als het nummer Sweet Caroline weerklinkt, zingt ze steeds luid mee”, zegt haar mama. “Over twee weken is het zo ver, maar ze kijkt er al naar uit.”

INFO

INFOPaul Bruna, Mieke D., het showorkest De Forever Band en drumkorps El Fuerte treden op in de Onze-Lieve-Vrouwkerk in Sint-Idesbald, Koksijde en dat op zaterdag 30 maart. Begin om 14.30 uur. Info en tickets: deschrijverheidi@telenet.be

Het beste van Enkel voor abonnees