Werken zullen ongeveer een jaar duren

Buurt school Prinsenhof wordt veiliger

Buurt school Prinsenhof wordt veiliger

Er komt een tijdelijke schoolstraat voor en na schooltijd aan het Prinsenhof. Foto: if

Grimbergen -

De gemeente en de school Prinsenhof werkten een plan uit dat de toegang naar school Prinsenhof via de voorzijde en de achterkant veiliger moet maken. De Herman de Grimberghelaan wordt een ‘schoolstraat’, tussen de Prinsenstraat en de Sint- Servaesstraat komt een zone 30.

Op 15 maart starten de werken aan de hoofdingang van het Prinsenhof. Ze zullen ongeveer één jaar duren. De kiss & ride zone aan de voorzijde van de school wordt daardoor onbruikbaar.

“'We hebben een nieuwe knuffelweg ingericht vlak voor het oude gemeentehuis. Zo kunnen de kinderen op een veilige manier, achter een pad van nadarhekken de school binnen gaan. Deze afsluiting blijft behouden tot het einde van de werken”, zegt schepen van Mobiliteit Philip Roosen (N-VA).

Schoolstraat

Omdat de toegang in de Herman de Grimberghelaan nu ook meer zal gebruikt worden en omdat deze situatie momenteel onveilig is, werden ook hier aanpassingen gedaan. Hier wordt 's ochtends van 8 tot 8.45 uur en 's namiddags van 14 tot 15.45 uur (uitgezonderd woensdag van 8 tot 12.45 uur) een gedeelte als ‘schoolstraat’ ingericht. Ouders kunnen hun kinderen veilig afzetten voor de schoolstraat en dan doorrijden. De school voorziet aan de voorkant en achterkant toezichters en de politie houdt een extra oogje op het naleven van de verkeersregels.

Parkeerplaats

Wie een parkeerplaats zoekt in de buurt van de school, kan terecht in de omliggende straten, voor het gemeentehuis en op de parking van de sporthal in de Pastoor Woutersstraat.

Tussen de Prinsentraat en de Sint-Servaesstraat (Nassaulaan, Platanenlaan en Vlierboomlaan) wordt een zone 30 ingericht.

“We doen nu al een aantal aanpassingen aan de school Prinsenhof maar de verkeersveiligheid van alle Grimbergse scholen zal in de toekomst geëvalueerd worden en waar nodig zullen ook daar de nodige aanpassingen gebeuren”, zegt schepen Roosen.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio