Favorieten laten in hun kaarten kijken voor aanvang van Tirreno-Adriatico

Favorieten laten in hun kaarten kijken voor aanvang van Tirreno-Adriatico

Van links naar rechts: Primoz Roglic, Geraint Thomas, Vincenzo Nibali, Julian Alaphilippe en Tom Dumoulin Foto: EPA-EFE

Woensdag gaat in Lido di Camaiore met een ploegentijdrit over 21,5 kilometer de 54e Tirreno-Adriatico van start. De favorieten op de eindzege in de Italiaanse rittenkoers spraken dinsdag met de pers over hun ambities.

LEES MEER.Vijf cruciale vragen voor Tirreno-Adriatico: dit moet u zeker weten over de ideale voorbereiding voor Milaan-Sanremo.

LEES MEER. Definitieve deelnemerslijst voor Tirreno-Adriatico.

Julian Alaphilippe: “Klassement is doel voor mij”

“Het klassement in deze Tirreno is een doel voor mij. Het is mijn eerste deelname. De ploegentijdrit van morgen zal belangrijk zijn voor het klassement. Naast een ritzege en eventueel de eindzege mikken wel met de ploeg ook op ritzeges met Elia Viviani. Dit is ook de ideale voorbereidingskoers op MIilaan-Sanremo, maar Elia, Gilbert en ik hebben er nog niet over gepraat. Misschien is dat ook niet echt nodig. Doorgaans beslist Milaan-Sanremo zelf welke kopmannen er in aanmerking komen voor de zege.”

Primoz Roglic: “Ik zie mij niet als de favoriet”

“Na de UAE heeft onze ploeg vertrouwen opgedaan, maar daarom zie ik mij nog niet als de favoriet. Na mijn zege in de UAE voel ik wel dat mijn status in het peloton is veranderd, ook al rijd ik nog maar sinds 2016 in de WorldTour.”

Vincenzo Nibali: “Misschien was ik vorig jaar beter”

“In de UAE Tour hadden we al een goeie ploegentijdrit gereden, en ik hoop die lijn morgen door te trekken om zo kans te maken op een goede notering in de eindstand. IK heb mij niet speciaal op deze koers voorbereid, misschien was ik vorig jaar op dit moment beter. Ik zal klaar zijn wanneer ik klaar moet zijn: in de Giro.

Tom Dumoulin: “Getwijfeld over mijn deelname”

“Ik had een kleine spierblessure na een val in de UAE Tour. Ik twijfelde zelfs wat over mijn deelname aan de Tirreno, maar na een paar dagen rustig aan te doen, was ik snel terug fit. Ik ben hier nu en ready om de strijd aan te gaan. Er zijn twee tijdritten die zullen beslissend zijn, al had ik misschien liever ook nog een echte bergrit gehad. Het is altijd interessant om te zien hoe het met jezelf en de tegenstand gesteld is wanneer er zo vroeg in het seizoen een echte bergrit op het programma staat. In UAE Tour vond ik Jumbo-Visma heel sterk in de ploegntijdrit en ze hebben hier dezelfde ploeg opnieuw, dus ik verwacht hen opnieuw in de bovenste posities.”

Geraint Thomas: “Ik voel mij elke week beter worden”

“Ik was beter dan verwacht in de Strade Bianche. Ik voel mij elke week beter worden en ben benieuwd wat het in deze Tirreno zal geven. In de ploegentijdrit steekt er niet echt een ploeg bovenuit. Je hebt de vaste waarden, maar ook Bahrain-Merida en Groupama-FDJ zijn versterkt de voorbije maanden. Wij zijn sterk, met Ganna die momenteel vliegt na zijn wereldtitel in de individuele achtervolging op het WK Piste. Hij is misschien wel onze sterkste pion in deze ploeg op dit moment.”

Thomas liet ook verstaan dat hij dan toch geen Ardense klassiekers zal rijden. “Neen, geen Amstel Gold Race, Luik-Bastenaken-Luik en Waalse Pijl. Dat was eerst het plan, maar het is beter om lange blokken te trainen”, verduidelijkte de renner. “Maar ik kom zeker nog terug naar die wedstrijden of naar andere klassiekers, maar voorlopig blijft het enkel bij de Strade Bianche in dit voorjaar.”

Thibaut Pinot lichte griep na de GP Larciano van zondag en Peter Sagan, maagvirus, waren niet aanwezig op de persconferentie.

Bekijk hier onze digitale wielergids.

Corrigeer


Het Nieuwsblad biedt meer dan 3.000 reeksen in 28 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.