Brandje gaat met veel rook gepaard

Brandje gaat met veel rook gepaard

Themabeeld. Foto: Theo Derkinderen

Boom -

Het heeft dinsdag in de late namiddag gebrand in een woning in de Bosstraat in Boom. Het was een passant die rook opmerkte en de hulpdiensten alarmeerde. Een toegesnelde politiepatrouille kon het meeste vuur doven, nog voor de brandweer arriveerde.

Het vuur ontstond vermoedelijk in de buurt van een stekkerdoos en ging met veel rook gepaard. “Het vuur was eigenlijk heel snel gedoofd, maar in de woning hing toch wel wat rook”, zegt brandweerkapitein Ive Van den Eynde. “We hebben ook een stukje van de vloer en wand in de woonkamer moeten openbreken omdat de isolatie die eronder en erachter zat wat smeulde door het brandje. Uiteindelijk is de eigenlijke brandschade beperkt gebleven. Het huis is wel een tijdlang grondig verlucht geweest met een speciale ventilator. Zo verdwenen alle dampen uit de woning.”

Niemand raakte bij de brand gewond. De woning is niet onbewoonbaar verklaard, maar de bewoner kreeg wel de raad mee om de nacht elders door te brengen. In huis hangt immers een doordringende brandgeur.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio