Man die 23-jarige neerstak met Zwitsers zakmes krijgt vijf jaar cel

Man die 23-jarige neerstak met Zwitsers zakmes krijgt vijf jaar cel

Foto: bfs

Appels / Hamme -

Adnan D. (26) uit Hamme is door de correctionele rechtbank in Dendermonde veroordeeld tot een effectieve celstraf van vijf jaar. Hij stak in juli van vorig jaar een 23-jarige jongen neer in een park in Hamme. De verwondingen waren bijna fataal.

De feiten waarvoor Adnan D. terechtstond speelden zich af op 29 juli in het onverlichte Kerkwijckpark. Daar wachtte hij zijn slachtoffer, die in een instelling uit de bijzondere jeugdzorg in Hamme verbleef, op met een Zwitsers zakmes. Eerder had het slachtoffer, dat in Dendermonde woont, al een keer naar de politie gebeld dat hij zich bedreigd voelde door D. “Eens in het park werd het slachtoffer onmiddellijk aangevallen”, zette openbaar aanklager Ann Soenens uiteen tijdens het proces van D. “De jongen kreeg vuistslagen en werd geschopt. Toen hij op de grond lag werd hij tot zes keer toe gestoken met het mes. Gelukkig slaagde de jongen er daarna in om te ontkomen.”

Het slachtoffer verloor anderhalve liter bloed en werd in kritieke toestand overgebracht naar het ziekenhuis. “Mijn cliënt werd urenlang geopereerd”, gaf zijn raadsman Stephen Schellinck aan. “Tot op vandaag is hij niet in staat om fysieke inspanningen te doen. Zijn grote droom om profvoetballer te worden kan hij nu wel opbergen. Hij heeft nachtmerries en durft niet meer alleen over straat.”

Het motief voor de steekpartij zou geweest zijn dat het slachtoffer Adnan D. had verlinkt bij de politie over een dossier van vals geld. Daardoor zou hij vijf uur in de cel gezeten hebben. Adnan D. stond bij het gerecht al bekend voor een hele reeks andere feiten van diefstal en geweld. Tijdens zijn proces ontkende hij dat hij de messteken had toegediend. Volgens D. werd het wapen ook meegebracht door het slachtoffer zelf. Hij vroeg samen met zijn advocaat Katrien Van der Straeten om de vrijspraak, maar haalde bakzeil.

Corrigeer

IN HET NIEUWS

Verkiezingen in jouw gemeente:

Meest Gelezen

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees