‘Schrik van kusthoreca’ slaat weer toe: “Alerte klant kon haar tegenhouden”

Blankenberge -

Maandag en dinsdag sloeg de schrik van de kusthoreca opnieuw toe, dit keer in Blankenberge. Drie horecazaken kregen de 48-jarige tafelschuimster over de vloer. De politie stelde een proces-verbaal op.

Maandagvoormiddag ging de 48-jarige vrouw lopen in brasserie à Coté nadat ze een koffie had besteld. Nadine W. probeerde ook om een snack te bestellen, maar de keuken van de zaak was toen nog niet open. “De dame in kwestie werd herkend door iemand van onze medewerkers”, zegt uitbater Kevin Bullinck. “We hebben haar geen eten opgediend omdat onze keuken nog niet open was. Ze probeerde plots op te staan en weg te gaan zonder te betalen, maar ze werd tegengehouden door een klant. We hebben dan de politie gebeld.”

De politieagent nam haar mee en maakte een proces-verbaal op, maar daarna was haar strooptocht in de badstad nog lang niet ten einde. Later die dag probeerde de dame tevergeefs iets te bestellen in taverne Edenhof, waar ze opnieuw herkend werd.

Dinsdag stapte de vrouw dan binnen in frituur De Minuut in de Kerkstraat, waar ze een croque monsieur bestelde. Opnieuw werd ze herkend, maar de uitbaters van de zaak lieten de vrouw haar gang gaan en verzochten haar daarna te vertrekken. Na haar bezoek aan frituur De Minuut werd ze ook in verschillende andere zaken gesignaleerd.

Celstraf

De 48-jarige tafelschuimster werd in februari nog veroordeeld tot 21 maanden cel bij verstek voor maar liefst 28 gelijkaardige feiten sinds september 2018. Ze sloeg toe in Middelkerke, Oostende, Wenduine, Brugge, De Panne en Bredene. Omdat de straffen voor tafelschuimen te laag liggen, kan de vrouw niet aangehouden worden.

“We hebben opnieuw een proces-verbaal opgemaakt, maar ze werd niet gearresteerd”, zegt Philip Denoyette, woordvoerder van de lokale politie in Blankenberge. “Het parket beslist wat er nu met de dame gebeurt.”

Corrigeer

IN HET NIEUWS

Verkiezingen in jouw gemeente:

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees