Belgisch luchtruim even dicht door acties luchtverkeersleiders

Belgisch luchtruim even dicht door acties luchtverkeersleiders

Foto: Photo News

Als gevolg van acties van de luchtverkeersleiders van Skeyes is het volledige Belgische luchtruim in de nacht van dinsdag op woensdag tussen 4 en 6 uur dicht.

De acties van de luchtverkeersleiders startten al dinsdagavond om 22 uur en worden gevoerd in blokken van twee uur. Daardoor zouden geen vluchten mogelijk zijn op achtereenvolgens Brussels Airport (22-24 uur), de luchthaven van Oostende (24-2 uur) en in Luik (2-4 uur). Woensdag van 4 tot 6 uur is dan het volledige Belgische luchtruim gesloten. Nadien volgt nog een actie van twee uur op de luchthaven van Charleroi (6-8 uur).

Om de impact tot een minimum te beperken, kondigde onder andere Brussels Airlines vooraf al aan dat het een dozijn vluchten zou vertragen die dinsdagavond of woensdagochtend op Brussels Airport moeten landen, om zo buiten de geplande acties te blijven. Andere maatschappijen namen soortgelijke maatregelen. Uit de vluchttabellen op de website van Brussels Airport blijkt dat dinsdag na middernacht zeven vluchten zijn kunnen landen.

Met de acties van dinsdagavond en -nacht wil het personeel van Skeyes naar eigen zeggen een waarschuwing geven. Ze protesteren onder andere tegen de te hoge werkdruk.

Corrigeer

IN HET NIEUWS

Verkiezingen in jouw gemeente:

Meest Gelezen

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees