Vrouw levensgevaarlijk gewond na brand Sofitel Brussel

Vrouw levensgevaarlijk gewond na brand Sofitel Brussel

Foto: RDB

Brussel -

Bij de brand in het Sofitel-hotel in Brussel is één persoon levensgevaarlijk gewond geraakt. Het gaat om een vrouw die geboren is in 1970. Zij is overgebracht naar het ziekenhuis in Neder-Over-Heembeek, zo meldt het Brusselse parket. Het gebouw is tijdelijk onbewoonbaar door de roet- en rookschade en moet verlucht en schoongemaakt worden.

De melding van de brand liep rond 3.20 uur binnen bij de hulpdiensten. Toen de brandweer ter plaatse kwam, stelde ze onmiddellijk grote rookontwikkeling vast. Twee personen moesten geëvacueerd worden met een luchtladder.

De brand bleek ontstaan in de keuken van het hotel op de eerste verdieping. Door de nabijheid van een trappenhal had de rook zich snel in het hotel verspreid, zegt de Brusselse brandweer.

De brandweer ontruimde het hele gebouw. Ongeveer 170 klanten van het Sofitel werden overgebracht naar The Hotel, dat zich aan de overkant bevindt van de Gulden-Vlieslaan. Eén vrouw is levensgevaarlijk gewond en werd overgebracht naar ziekenhuis in Neder-Over-Heembeek. Een andere klant werd bewusteloos aangetroffen in zijn kamer. Hij bleek zwaar bevangen door de rook en moest naar het ziekenhuis gebracht worden. Enkele andere personen met lichtere verschijnselen van rookintoxicatie werden ter plaatse verzorgd.

Volgens Derieuw is er aanzienlijke rook- en waterschade, en zullen de klanten daarom niet op hun hotelkamer kunnen blijven.

De Gulden Vlieslaan was tijdelijk afgesloten voor het verkeer maar intussen is opnieuw opengesteld. De tussenkomst van de brandweer na de nachtelijke brand in het Sofitel-hotel is beëindigd, zo heeft Brussel Mobiliteit op Twitter gemeld.

Vrouw levensgevaarlijk gewond na brand Sofitel Brussel
Foto: Google
Corrigeer

IN HET NIEUWS

Verkiezingen in jouw gemeente:

Meest Gelezen

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees