Kan Antwerp Giants zich als eerste Belgische ploeg ooit plaatsen voor kwartfinales Champions League? “Wij willen alles winnen”

Kan Antwerp Giants zich als eerste Belgische ploeg ooit plaatsen voor kwartfinales Champions League? “Wij willen alles winnen”

Foto: GOYVAERTS/GMAX Agency

Vanavond wordt in het zonnige Spaanse Murcia de terugwedstrijd van de 1/8ste finales van de Champions League tussen Murcia en Telenet Giants Antwerp betwist. Het is uitkijken of de Giants na de bekerwinst van afgelopen zondag versus Oostende zich als eerste Belgische ploeg ooit voor de kwartfinales plaatst.

Ismael Bako, de MVP van de bekerfinale en de favoriet voor de trofee van Belgische Speler van het Jaar, heeft een goed gevoel. “We zijn de perfecte ploeg, verkeren in supervorm en willen dit seizoen alles winnen. Ja, ook vanavond dus in Murcia. Niet rekenen op die spaarpot van acht punten (75-67 winst in de heenmatch), maar gewoon gaan voor de zege,” zei de center van Telenet Giants Antwerp. “De opeenvolging van wedstrijden zorgt voor deze jonge ploeg voor geen probleem. Zolang de selectie fit blijft kunnen we dit fysiek en mentaal plaatsen. We blijven vooral hongerig en willen meer. De druk is tevens van de ketel. De eerste prijs is met de winst van de Beker van België immers een feit. Eerst die kwalificatie voor de kwartfinale van de Champions League en dan verder bouwen in de EuroMillions League naar een goede eindklassering na de reguliere fase,” aldus nog de 2m08 grote Bako.

In de power rankings van de Champions League is Telenet Giants Antwerp met zijn jongste ploeg in deze competitie (gemiddeld 22 jaar) alvast opgerukt naar de vierde stek. Dat Paris Lee en zijn ploegmaats zich vanuit de kwalificaties kwalificeerden voor de 1/8ste finales heeft dus ook internationaal veel positieve weerklank gekregen.

De selectie van coach Roel Moors trainde dinsdagavond in Murcia. De Nigeriaanse center Moses Kingsley werkt in Murcia individueel met kinesist Koen Embrechts en assistent Christophe Beghin verder en sluit voorzichtig aan bij de groep. Als er geen reactie komt (rugblessure) is een comeback van Kingsley in de directe toekomst aan de orde.

Deze middag staat er nog een lichte “walk-through” op het programma en vanaf 20u30 kampen de Giants dan voor een stek in de kwartfinale van de Champions League. De wedstrijd wordt vanavond vanaf 20u30 rechtstreeks op tv bij Sporza (kanaal Ketnet) uitgezonden met commentaar van Kris Meertens en Rik Samaey.

Bij eventuele kwalificatie wacht Novgorod. De Russen wonnen vorige week met 23 punten (95-72) van Venetië en verloren gisterenavond met 84-66 in Italië. Telenet Giants Antwerp wipte vorig seizoen de Russen in de tweede kwalificatieronde van de Champions League. De kwartfinales van de Champions League worden op 26/27 maart (Lotto Arena) en op 2 of 3 april (return) betwist. De Final Four van de Champions League is op 3 en 5 mei bij één van de vier deelnemers. Hapoel Jeruzalem deed bij FIBA Europe al een stevig financieel bod om de Final Four te organiseren. De spelerskern van de Giants kwamen ongehavend uit de bekerfinale.

Ruim twintig fans van de Giants reisden af naar Murcia. Het cabinepersoneel op de Tui-vlucht naar Alicante feliciteerden de Giants met de bekerwinst en wensten het tevens veel succes voor de reeds twintigste Europese partij van dit seizoen.

Corrigeer

Het Nieuwsblad biedt meer dan 1.000 reeksen in 12 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.