Giovanni Kemper krijgt het gezelschap van ‘Buurtpolitie’-actrice Ianthe Tavernier

Cast ‘Aladdin’-musical is compleet

Cast ‘Aladdin’-musical is compleet

‘De buurtpolitie’-actrice Ianthe Tavernier speelt de droomrol van prinses Jasmine. Foto: carlo coppejans

De volledige cast van de nieuwe familiemusical ‘Aladdin’ is bekend. En daar zitten mooie namen tussen. Hoofdrolspeler Giovanni Kemper krijgt onder meer het gezelschap van Ianthe Tavernier, Kobe Van Herwegen en Ann Van den Broeck.

Terwijl Hollywood zich opmaakt voor de live action-remake van ‘Aladdin’ met Will Smith als Geest, staat ook bij ons een nieuwe versie van de Disney-klassieker in de steigers. Zij het op de planken. Uitgezonderd, het productiehuis van James Cooke, giet het verhaal van Aladdin in een familiemusical en strikte Giovanni Kemper (27) vorig jaar al voor de hoofdrol. Kemper is vooral bekend als finalist van ‘So you think you can dance’ in 2013, als acteur in de Ketnet-serie ‘Nachtwacht’ en – vooral – als het ex-vriendje van Laura Tesoro.

Cast ‘Aladdin’-musical is compleet
Giovanni Kemper werd vorig jaar al voorgesteld als hoofdrolspeler van de musical ‘Aladdin’. Foto: Uitgezonderd

Nu kent Kemper ook zijn tegenspelers. Woensdagochtend werd de rest van de cast bekendgemaakt in Antwerpen. De droomrol van prinses Jasmine gaat naar Ianthe Tavernier (30), wereldberoemd in Vlaanderen dankzij ‘De buurtpolitie’ en onlangs nog te zien in de musicals ‘Hans en Grietje’ en ‘The little mermaid’. Ex-Ketnet-presentator Kobe Van Herwegen (34) kruipt in de rol van Geest. Niet toevallig, want Van Herwegen heeft zelf tonnen ervaring met magie, onder meer als goochelaar in het VT4-programma ‘De magische 4’. Ook Ann Van den Broeck (42) is van de partij. De ervaren musicalactrice en echtgenote van Stany Crets speelt de slechterik van dienst, grootvizier Hessa.

De andere rollen zijn voor Marc Lauwrys (‘Code 37’) als sultan en Goele De Raedt (‘Wittekerke’, ‘Spoed’) als mama van Aladdin. De musical ‘Aladdin’ gaat op zaterdag 18 mei in première in de Stadsschouwburg van Antwerpen, en speelt daarna nog in Hasselt (Ethias Theater) en Gent (Capitole).

INFO: www.uitgezonderd.be

Corrigeer

IN HET NIEUWS

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees