Rechtbank buigt zich over gewelddadige vete tussen twee families

Rechtbank buigt zich over gewelddadige vete tussen twee families

Foto: RR

Hasselt / Maaseik / Sint-Truiden -

Nadat het proces over de moordaanslag door haar ex Jan B. op de Maaseikse boerendochter Veerle Goyens in 2017 afgehandeld was, boog de Hasseltse correctionele rechtbank zich woensdag over de expedities die vader Remi voorafgaandelijk in 2013 en 2014 ondernam om zijn dochter bij haar geliefde in Sint-Truiden weg te halen.

De vete tussen twee landbouwersfamilies is een waar boerenepos. Het parket kon zich akkoord verklaren met een opschorting voor de zes leden van de Maaseikse clan.

Dochter Veerle uit Maaseik had zoon Benjamin van een Truiens veeteeltbedrijf via een contactadvertentie in het tijdschrift “Landbouwleven” leren kennen en werd verliefd op Benjamin.

In de nacht van 6 op 7 december 2012 vertrok ze “als een dief in de nacht” uit het ouderlijk huis en trok ze in bij haar schoonfamilie in Sint-Truiden. Vader Remi kon dat niet verkroppen en bleef zijn dochter en haar nieuwe echtgenoot lastigvallen. Hij meende dat zijn dochter absoluut noodzakelijk was op het bedrijf in Maaseik, omdat zij daar het papierwerk deed.

Dochter Veerle wilde weg van de druk van haar vader .

Corrigeer

IN HET NIEUWS

Verkiezingen in jouw gemeente:

Meest Gelezen

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees