Hogeschool trekt bouwplannen voor controversiële loods in: “Dossier is onvolledig”

Hogeschool trekt bouwplannen voor controversiële loods in: “Dossier is onvolledig”

Foto: dvh

Gent -

De Hogeschool Gent trekt haar plannen voor de bouw van een ‘open veldschuur’ bij de Proefhoeve in Bottelare in. Een belangrijke archeologienota ontbreekt in het dossier. Eerder dienden buren liefst 150 bezwaarschriften in tegen de bouwplannen.

De plannen voor de veelbesproken loods voor landbouwonderzoek in Bottelare worden daarmee op de lange baan geschoven.

“Uit de notulen van het bestuurscollege van Merelbeke werd vastgesteld dat een noodzakelijke archeologienota ontbreekt”, zegt Maaike Teirlinck, woordvoerster van de Hogeschool Gent. “Die moet uitwijzen of er bij graafwerken belangrijke archeologische vondsten kunnen worden gedaan. Omdat hierdoor niet aan alle vereisten is voldaan, kan er geen vergunning worden aangevraagd voor de bouw van een open veldschuur. We doen het nodige om wettelijk in orde te zijn en dienen daarna een nieuwe omgevingsaanvraag in.”

Eerder dienden buurtbewoners liefst 150 bezwaarschriften in tegen de oude veldschuur, omdat ze volgens hen niet in het landschap past en zou leiden tot allerlei verkeersproblemen. Ook het gemeentebestuur van Merelbeke gaf een ongunstig advies.

Olielek

Maar Hogent maakt zich sterk dat de bouw van de schuur er uiteindelijk komt. “De oude schuur die er nu staat, voldoet niet aan de nieuwe regelgeving. Als de machines in het gebouw nu zouden beginnen lekken, dan sijpelt de olie in de grond. Dat is wettelijk niet toegestaan.”

De hogeschool zal de bezwaren van de buurtbewoners wel ter harte nemen. “We willen de goede verstandhouding met de buurt bewaren en zullen daarom ook de dialoog met de buurt opstarten alvorens het dossier opnieuw op te starten,” aldus Teirlinck.

LEES OOK. 150 bezwaarschriften tegen geplande loods "Die past helemaal niet in dit landschap"

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio