Dronken klusjesmannen vrijgesproken van brandstichting aan villa

Keerbergen -

Twee klusjesmannen zijn in de Leuvense strafrechtbank vrijgesproken van brandstichting aan een huis in Keerbergen in september 2017. “Het is duidelijk dat een van hen of beiden niet de waarheid spreken, zonder dat geweten is wie”, aldus de rechter.

Op basis van het gevoerde strafonderzoek kan de Leuvense strafrechter de beklaagden J.S.(36) uit Haacht en L.B.(24) uit Leuven niet schuldig verklaren aan opzettelijke brandstichting bij nacht van een bewoond huis in Keerbergen, intussen meer dan achttien maanden geleden. Voor deze feiten had het parket nog zes jaar cel gevorderd tegen J.S. en L.B.

LEES OOK. Dronken klusjesmannen steken villa in brand terwijl bewoner zich in de bosjes verstopt

Verklaringen aangepast

“De beklaagden hebben hun verklaringen aangepast naargelang ze geconfronteerd werden met bepaalde onderzoeksresultaten”, aldus de Leuvense strafrechter. “Beiden houden tot op vandaag vol de brand niet te hebben aangestoken en wijzen elkaar met de vinger. Het is duidelijk dat een van hen of beiden niet de waarheid spreken, zonder dat geweten is wie.”

De bewoner had J.S. en L.B. aangezocht om bij hem thuis klusjes op te knappen in de tuin en schilderwerken uit te voeren in de woning met het oog op de verkoop van het huis,. In de loop van de avond kregen de opdrachtgever en de klusjesmannen ruzie over de verloning. Op een bepaald moment lieten de twee mannen de honden van de bewoner los, waarop de stafford en haar pup ervandoor gingen. De politie kwam toen al een eerste keer ter plaatse om de gemoederen te bedaren.De bewoner had volgens het politieverslag beweerd dat hij de twee mannen niet kende, wat hen kwaad maakte. De arm der wet was amper uit het gezichtsveld of J.S. en L.B. stonden bij de bewoner opnieuw aan de deur. Naar eigen zeggen wilden ze hun werkmateriaal recupereren en vernielingen aanbrengen, wat ze ook deden. Over wat er toen gebeurd is, lopen de verklaringen van de betrokkenen uiteen.

Handtassendiefstallen

Na tussenkomst van een branddetectiehond werden sporen van white spirit aangetroffen op een houten tafel in de living, wat de branddeskundige deed besluiten dat de brand zeer vermoedelijk werd aangestoken. Op de kledij van de beklaagden en de bewoner kon geen nuttig sporenonderzoek meer worden uitgevoerd. L.B. en J.S. gaan dus vrijuit voor brandstichting. Het parket kan nog wel in beroep gaan.Wel is J.S. tot een jaar cel veroordeeld voor handtassendiefstallen in Boortmeerbeek. De straf is met uitstel voor het gedeelte dat de voorlopige hechtenis overschrijdt. Wel moet de man werk zoeken of een opleiding volgen en zich laten begeleiden voor zijn psycho-medische problemen.

Corrigeer

IN HET NIEUWS

Verkiezingen in jouw gemeente:

Meest Gelezen

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees