Jonge parkeerwachter die eerder al meegesleurd werd door woeste autobestuurder, nu in Zellik in elkaar geslagen: “Dit is poging tot doodslag”

Jonge parkeerwachter die eerder al meegesleurd werd door woeste autobestuurder, nu in Zellik in elkaar geslagen: “Dit is poging tot doodslag”

Foto: fb

Aalst / Asse -

De jonge parkeerwachter die vier maanden geleden in Aalst door de auto van een agressieve bestuurder werd meegesleurd, is maandagavond tijdens zijn werk in Zellik in elkaar geslagen.

Niemand is blij met een parkeerbon, maar wat er zich maandagavond afspeelde in het centrum van Zellik tart alle verbeelding. Een jonge parkeerwachter van Optimal Parking Control (OPC) werd maandag rond 17 uur in het centrum van Zellik hardhandig aangepakt door vijf mannen. “Onze parkeerwachter voerde er zijn opdracht uit. Ter hoogte van het Italiaans restaurant La Rosa Blu kreeg hij het aan de stok met een man die uit de zaak kwam gelopen”, zegt Peter Lamens, zaakvoerder van OPC. “Onze werknemer had dan nog geen parkeerretributie van 15 euro uitgeschreven maar controleerde wel een wagen die voor de zaak stond. Op dat moment kwam er een man uit de zaak die onze werknemer verbaal bedreigde. Even later verschenen er nog vier mannen, waarna er ook fysiek geweld aan te pas kwam.”

De parkeerwachter kreeg enkele rake klappen op het hoofd en in het gezicht, onder meer met een terrasstoel. Nadien kreeg de man ook nog enkele schoppen. “De jonge man liep een breuk op aan de oogkas en de neus en ook andere kneuzingen. Hij is minstens veertien dagen arbeidsongeschikt”, aldus Lamens.

Voor OPC was het niet het eerste voorval. “Het slachtoffer werd enkele maanden geleden in Aalst nog meegesleurd door een woedende chauffeur die net een parkeerbon had gekregen. Twee weken geleden was er ook al eens een incident op dezelfde locatie in Zellik. We tillen hier dan ook zwaar aan. Onze mensen moeten hun job kunnen doen. Ik vind dit poging tot doodslag. Dit mag niet ongestraft blijven en daarom dienden we klacht in.”

Politie en parket voeren nu een onderzoek naar de feiten van maandagavond en naar die van twee weken geleden in Zellik, want ook toen werden er klappen uitgedeeld aan een parkeerwachter. “De verdachten zijn gekend maar momenteel is er nog niemand aangehouden”, klinkt het.

Play

bekijk ook

Woeste chauffeur sleurt parkeerwachter mee omdat die hem een boete had gegeven

Corrigeer

IN HET NIEUWS

Verkiezingen in jouw gemeente:

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees