Man krijgt vijftien maanden cel voor aanranding van 13-jarige stiefdochter op vakantie in Ardennen

Man krijgt vijftien maanden cel voor aanranding van 13-jarige stiefdochter op vakantie in Ardennen
Keerbergen -

De correctionele rechtbank van Leuven heeft een man veroordeeld tot vijftien maanden cel voor aanranding van zijn 13-jarige stiefdochter. Het misbruik duurde een hele maand lang tijdens een vakantie in de Ardennen.

Stephan V.D.V. ging in augustus 2015 voor een maand op vakantie in Somme-Leuze in de provincie Namen. Hij verbleef er met zijn partner, met wie hij al twee jaar een relatie had en samenwoonde in Keerbergen. Ook de 13-jarige dochter was in hun gezelschap. In hun vakantiewoning heeft de man zich een maand lang vergrepen aan het meisje. Zij vertelde aan haar moeder dat hij haar in bed aangerand had. Bij confrontatie ontkende de stiefvader. Hij zei dat hij in de mening verkeerde dat hij met zijn partner bezig was.

Het slachtoffer kwam in september van dat jaar met het verhaal naar buiten bij een leerlingenbegeleider. Die schakelde het Centrum voor Leerlingenbegeleiding (CLB) in. Een gerechtsdeskundige nam kennis van twee medische dossiers die opgesteld werden door het CLB van Mechelen en het Vertrouwenscentrum Kindermishandeling in Leuven. De rechtbank baseerde zich op die inhoud.

Volgens de beklaagde heeft het Vertrouwenscentrum Kindermishandeling moeder en dochter tot een klacht aangezet. Het slachtoffer werd tweemaal opgenomen op de dienst psychiatrie van het UZ Leuven. Volgens de psycholoog loopt ze “een zeer ernstig risico op de ontwikkeling van een persoonlijkheidsstoornis”.

De rechtbank veroordeelde V.D.V. tot vijftien maanden cel, waarvan acht met uitstel. De moeder stelde zich burgerlijke partij en kreeg een voorlopige schadevergoeding van 250 euro in eigen naam en 500 euro voor de minderjarige dochter.

Corrigeer

IN HET NIEUWS

Verkiezingen in jouw gemeente:

Meest Gelezen

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees