Man krijgt twaalf maanden cel voor invoer van heel wapenarsenaal uit Slovakije

Man krijgt twaalf maanden cel voor invoer van heel wapenarsenaal uit Slovakije

Themabeeld Foto: Belga

Geetbets -

De correctionele rechtbank van Leuven heeft een man veroordeeld tot twaalf maanden cel voor de invoer van een heel wapenarsenaal uit Slovakije. Hij verkocht de wapens met forse winst en zonder enige vergunning.

Peter V.E. bestelde de wapens bij het Slovaakse bedrijf AFG Security Corporation. Hij liet ze leveren op zijn adres in Geetbets in Vlaams-Brabant. De man werd vervolgd omdat hij niet over een vergunning beschikte, noch voor de invoer noch voor het bezit ervan. Tussen januari 2014 en januari 2015 verzamelde V.E. 21 alarmpistolen, 13 revolvers, een hoeveelheid longrifles en vuurwapens, lasers, munitie en geluidsdempers. Die stockeerde hij in zijn woning en verkocht hij door aan particulieren. Bij een huiszoeking op 24 juni 2015 werden de wapens in beslag genomen.

In mei 2016 startte een nieuw onderzoek nadat gebleken was dat de man wapens bleef bestellen. Ditmaal bij een Bulgaarse wapenhandelaar op naam van zijn echtgenote. Op 8 september 2016 volgde een nieuwe huiszoeking. Op de zitting zei de beklaagde dat de politie de aangetroffen wapens zelf in zijn woning had geplaatst. Andere wapens had hij naar eigen zeggen “per ongeluk meegenomen bij het leegmaken van het huis van zijn grootvader”.

De rechtbank veroordeelde Peter V.E. tot twaalf maanden cel, met uitstel gedurende vijf jaar. De alarmpistolen en geluidsdempers werden verbeurdverklaard.

Corrigeer

IN HET NIEUWS

Verkiezingen in jouw gemeente:

Meest Gelezen

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees