Nieuwe film van Matthias Schoenaerts nu al getipt voor de Oscars

De eerste reacties op The mustang, de nieuwe Hollywoodfilm van Matthias Schoenaerts (41), zijn ronduit lovend. In de VS krijgt onze landgenoot niets dan mooie woorden voor zijn acteerprestatie en wordt de film nu al getipt voor de Oscars van volgend jaar.

In The mustang speelt Schoenaerts een gewelddadige gevangene die de opdracht krijgt om een wilde mustang te temmen. Doorheen de film smeedt zijn personage een innige band met het dier. En die vertolking wordt gesmaakt. Amerikaanse critici noemen Schoenaerts’ prestatie “intens, onvergetelijk en hartverscheurend”.

De krant Los Angeles Times noemt The mustang een lastige combinatie van western en gevangenisdrama, “maar die gaan perfect samen dankzij het uitzonderlijke acteerwerk van Schoenaerts.” Het blad Rolling Stone gaat nog een stap verder en is er zeker van dat de film in aanmerking komt voor de Oscars van volgend jaar. In januari ging The mustang in première op het Sundance Film Festival, vrijdag verschijnt de prent in de Amerikaanse zalen. Een Belgische releasedatum is er nog niet.

Corrigeer

MEER NIEUWS