Broodfokpuppy leerde alleen rechtop slapen: “Met zoveel in één kooi dat hij niet kon liggen”

Het arme dier had nog nooit gras onder zijn pootjes gevoeld omdat hij in erbarmelijke omstandigheden leefde Video: Facebook

Een Amerikaanse vrouw verwelkomde vorige week een hond in huis die uit de broodfok werd gered, maar dacht eerst dat de pup ziek was. Het dier - dat ze Jordan doopte - sliep rechtop en gebruikte zijn mand nooit. Zijn nieuwe eigenaar barstte in tranen uit toen ze besefte wat er aan de hand was met het mishandelde dier: “Ze zaten in die ‘hondenfabriek’ met zoveel in een vuile kooi, dat hij niet kon liggen.”

De poedel groeide in erbarmelijke omstandigheden op in de broodfok - een fokkerij waar het welzijn van de dieren ondergeschikt is aan de winst die kan worden gemaakt met de verkoop - en zat in een vuile kooi. De honden hadden amper plaats om te bewegen, laat staan om te gaan liggen, waardoor Jordan nooit had geleerd hoe hij op een normale manier kon slapen.

Het arme dier was doodsbang van mensen, hoe hard zijn nieuwe eigenaar ook probeerde om hem gerust te stellen. “Hij was zo bang van me”, klinkt het. “Telkens hij me zag, vluchtte hij weg. Ik wilde hem niet nog meer angst aanjagen.” Het hart van de vrouw - die al talloze geredde honden opving - brak helemaal toen ze besefte waarom hij nooit ging liggen om een dutje te doen.

Intussen gaat het al veel beter met Jordan. Hij is in het gezelschap van andere honden, waardoor hij natuurlijk gedrag kan kopiëren. Hij kwispelt al veel meer met zijn staart en nestelt zich bovendien neer in een comfortabel bed, dat hij helemaal voor zichzelf heeft. “Hij leert nu hoe hij een hond moet zijn en dat is zo hartverwarmend om te zien.”

Play

bekijk ook

Puppy van amper vijf weken oud zomaar gedumpt in kartonnen doos, tot toevallige voorbijganger redding brengt

Hartverscheurend: gedumpte hond doet wanhopige poging om bij harteloze eigenaar te blijven

Vastgeketend en zwaar verwaarloosd, maar toen deze hond werd gered, toonde hij onmiddellijk zijn dankbaarheid

Corrigeer

RECENT NIEUWS

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees