Toekomst Team Sky lijkt gevrijwaard: topteam zoekt al renners voor volgend seizoen, nieuwe naam duikt op als geldschieter

Toekomst Team Sky lijkt gevrijwaard: topteam zoekt al renners voor volgend seizoen, nieuwe naam duikt op als geldschieter

Foto: AFP

Vanuit het peloton komen steeds meer signalen dat het project rond Team Sky ook in 2020 wordt voortgezet. Hoofdsponsor Sky gaf eind vorig jaar te kennen dat het er na 2019 mee stopt, maar de in de Tirreno aanwezige ploegmanager Sir Dave Brailsford lijkt zeker te zijn van een nieuwe geldschieter.

Naast het feit dat hij in 2020 nog zeker twaalf renners onder contract heeft, is Brailsford al bezig met het zoeken en oplijsten van renners van andere ploegen, die na dit seizoen einde contract zijn. Je zoekt niet naar potentiële versterkingen als je ploeg ermee stopt.

Wie de nieuwe geldschieter wordt, is onduidelijk. De Colombiaanse piste bleek een luchtkasteel, de Italiaanse fietssponsor Pinarello lijkt niet kapitaalkrachtig genoeg om een budget van 40 miljoen euro te dragen. Een nieuwe naam die opduikt, is de ondernemer Jim Ratcliffe. De 66-jarige Brit is hoofdaandeelhouder van de chemiereus Ineos en heeft een geschat vermogen van 25 miljard euro. In zijn vrije tijd is Ratcliffe amateur-fietser.

Corrigeer

DE DIGITALE WIELERGIDS

Klik hier

nb-logo


Het Nieuwsblad biedt meer dan 1.000 reeksen in 12 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.