Democraat Beto O’Rourke wil opkomen bij Amerikaanse presidentsverkiezingen

Democraat Beto O’Rourke wil opkomen bij Amerikaanse presidentsverkiezingen

Foto: REUTERS

De Democraat Beto O’Rourke, de rijzende ster bij de Democratische partij in de Verenigde Staten, bevestigt dat hij een gooi gaat doen naar de Democratische nominatie voor de Amerikaanse presidentsverkiezingen. Eerder had de televisiezender KTSM uit Texas, de geboortestaat van O’Rourke, dat al gemeld.

O’Rourke maakte zijn kandidatuur officieel in een videoboodschap op Twitter. “De uitdagingen waarmee we geconfronteerd worden, zijn de grootste in mensenheugnis. Niemand kan die alleen trotseren. Enkel dit land kan dat doen, en enkel als we een beweging opbouwen die iedereen van ons omvat”, klinkt het.

Intussen doen al 15 Democraten een gooi naar de nominatie, om daarna het op te nemen tegen president Donald Trump in november 2020.

De 46-jarige O’Rourke, voormalig afgevaardigde in het Huis, deed in november 2018 nog een poging om de vroegere presidentskandidaat Ted Cruz zijn zetel in de Senaat af te nemen. Dat lukte niet, maar zijn vurige campagne bleef in partijmiddens niet onopgemerkt en de Texaan gold al snel als de rijzende ster bij de Democraten.

Er waren al lang geruchten en vermoedens dat de voormalige punkrocker presidentiële ambities zou hebben, maar zelf verstopte hij niet dat hij ook met twijfels zat rond een eventuele kandidaatstelling.

Corrigeer

NIET TE MISSEN

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees