Peter Sagan vier kilo lichter na zware buikgriep

Peter Sagan vier kilo lichter na zware buikgriep

Peter Sagan (29) hervat deze week de competitie nadat hij drie weken op hoogtestage trok naar de Sierra Nevada. Daardoor miste hij het Belgische openingsweekend en de Strade Bianche. Maar die hoogtestage in Spanje liep niet zoals gepland. De Slovaakse winnaar van Parijs-Roubaix werd er ziek. Eerst een verkoudheid, dan een buikgriep. “Ik ben zes dagen in mijn kamer gebleven, ziek. Ik ben daardoor veel gewicht kwijtgespeeld. Ik ben vier kilo lichter geworden”, vertelt Sagan in Het Laatste Nieuws.

Bekijk hier onze digitale wielergids.

Sagan eindigde woensdag in de ploegentijdrit met BORA-Hansgrohe als twintigste, op bijna 2 minuten van winnaars Mitchelton - Scott. “Maar enkel omdat het tempo zakte toen mijn ploegmakkers Gatto en Majka op die toeschouwer botsten, heb ik kunnen overleven. Ik heb nu wedstrijdkilometers nodig, maar maak me nog geen zorgen. Ook niet over Sanremo. Ik voel me nu wel snel beter worden.”

COLUMN.Laurens ten Dam over de “ergste dagen” op de fiets: “Dat kan je het best vergelijken met oorlog”

Corrigeer


Het Nieuwsblad biedt meer dan 3.000 reeksen in 28 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.