Stelende poetsvrouw die woning van klant in brand stak, krijgt straf met uitstel

Stelende poetsvrouw die woning van klant in brand stak, krijgt straf met uitstel

Foto: tdk

Mechelen -

Een 49-jarige poetsvrouw is donderdag door de Mechelse correctionele rechtbank schuldig bevonden aan diefstal en opzettelijke brandstichting. Ze stal enkele tablets, een laptop en wat persoonlijke documenten uit het huis van een klant en wilde die diefstal maskeren met een brand. De vrouw zegt dat de feiten er kwamen door een medicijnenverslaving en toont weinig schuldinzicht. Ze krijgt vijf jaar met probatie-uitstel en strikte voorwaarden en moet zich laten begeleiden voor haar verslavingen. Het getroffen gezin moest zeven maanden elders wonen.

Op 23 april 2018 was er een brand in een huis aan de Hamerstraat in Mechelen. Politie en brandweer stelden enkele verdachte elementen vast en alarmeerden het parket. Zo was er geen braakschade, maar was het huis wel overhoop gehaald, werd er een groot mes teruggevonden op het salontafeltje en stonden heel wat kasten open. Achteraf bleek dat er een laptop, drie tablets en wat persoonlijke documenten waren gestolen.

Uit het onderzoek bleek dat de poetsvrouw de laatste was die in het huis aanwezig was. Bij een huiszoeking werd de gestolen elektronica aangetroffen. De dame werd eerder ook al verdacht van verschillende diefstallen bij klanten, maar die waren nooit bewezen.

De vrouw is verslaafd aan medicatie en is enige kostwinner sinds haar man met hartproblemen werd geconfronteerd. Zij haalt dit aan als verklaring voor haar gedrag. Volgens een psychiater is de kans op herval groot.

KBC vordert een schadevergoeding van ruim 153.000 euro voor de herstellingswerken aan het huis.

Corrigeer

IN HET NIEUWS

Verkiezingen in jouw gemeente:

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees