Al meer dan 10.000 “handtekeningen” om Kompass Klub open te houden

Al meer dan 10.000 “handtekeningen”  om Kompass Klub open te houden

Kompass Klub moet vier maand dicht op burgemeestersgevel

Gent -

Nadat het nieuws bekend raakte dat het stadsbestuur de Gentse Kompass Klub voor vier maanden wil sluiten werd een digitale petitie opgestart om de club toch open te houden. Om half elf donderdagmorgen hadden al meer dan 10.000 mensen getekend.

Het nieuws sloeg woensdagnamiddag bij de jeugd in als een bom. Wegens teveel drugsgerelateerde feiten, waaronder één drugsdode, besliste burgemeester Mathias De Clercq om de ‘beste club van het land’ voor vier maanden te sluiten.

Lees hier meer over de beslissing van het stadsbestuur en de reactie van de club-eigenaar.

Op sociale media is de nieuwe Gentse burgemeester de gebeten hond. En op het internet circuleert intussen een petitie om de club open te houden. “Die was er al toen de eerste berichten verschenen dat de burgemeester voorbereidingen trof om een eventuele sluiting op te leggen”, zegt de initiatiefnemer. “We hadden snel 10.000 handtekeningen. Ik dacht dat dat een sterk signaal was om de stad op andere gedachten te brengen. Nu er een definitieve sluiting is opgelegd heb ik de petitie weer opengezet.” De man achter de petitie voegt eraan toe dat onder andere Fuse en Extrema Outdoor de petitie hebben gedeeld op hun platformen.

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio