Reisreportage over Iran

Reisreportage over Iran

Persepolis Foto: Wikipedia

Zulte - Iran spreekt tot de verbeelding, bij sommigen in negatieve maar bij anderen in positieve zin. Eén ding staat vast, wij weten er niet zo veel over. Daarom nodigt Pasar Zulte Dirk Rosseel en Myriam Muys uit om over hun reis naar Iran te komen spreken. Dat gebeurt op vrijdagavond 15 maart in het zaaltje in het Guldepark in Machelen.

Dirk Rosseel & Myriam Muys zijn twee gepassioneerde globetrotters uit Roeselare die hun reiservaringen graag delen met een breed en geïnteresseerd publiek. Ze reisden al de wereld rond, vaak naar minder toeristische bestemmingen en kwamen telkens terug met verrassende indrukken en prachtig beeldmateriaal.

Iran is een erg gesloten en streng islamitisch land waarover we eigenlijk niet zo heel veel weten. Het land wordt meestal geassocieerd met de oorlog in het Midden-Oosten en wordt vooral voorgesteld als aartsvijand van Amerika. Maar de gastsprekers laten ons een ander Iran zien: dat van een erg gastvrij volk, van een land met een 2500 jaren bewogen maar rijke geschiedenis, dat op cultureel gebied heel wat pareltjes herbergt. Na vele jaren zelfgekozen isolement zet men nu de deur van het land opnieuw open voor de nieuwsgierige en weetgierige wereldreiziger.

Praktisch

Wanneer: vrijdag 15 maart 2019 om 19:30 u

Waar: OCMW zaaltje Guldepark 16, Machelen

Toegang: €2 voor leden, €3 voor niet-leden

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio