Tiesj Benoot en de “edele kunst van not giving a f*ck”

Tiesj Benoot en de “edele kunst van not giving a f*ck”

Foto: Marc Van Hecke

Tiesj Benoot werd afgelopen zaterdag vijfde in de Strade Bianche. De kopman van Lotto-Soudal kon zijn titel dus niet verlengen in de Italiaanse topkoers, maar kon die teleurstelling relatief makkelijk verteren. Met dank aan “The Subtle Art of Not Giving a F*ck”.

”De edele kunst van nog giving a fuck.” Dat zelfhulpboek van de Amerikaan Mark Manson nam Tiesj Benoot mee naar de Strade Bianche. In Extra Time Koers las Benoot voor collega Jens Keukeleire de voor hem belangrijkste passage uit het boek voor. “Het verlangen naar een positieve ervaring is in wezen een negatieve ervaring. Terwijl daarentegen de acceptatie van een negatieve ervaring in feite een positieve ervaring is”, citeerde Benoot pagina 1.

Benoot voelt zich stilaan terug helemaal de oude na zijn stevige valpartij in de Omloop Het Nieuwsblad. “Het gaat beter met mij. Normaal gezien zal mijn conditie nog in de stijgende lijn gaan. Ik verwacht dat ik mij nog super ga voelen. Podium in de Ronde van Vlaanderen? Ik ga proberen winnen.”

Corrigeer

DE DIGITALE WIELERGIDS

Klik hier

nb-logo


Het Nieuwsblad biedt meer dan 1.000 reeksen in 12 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.