Inbreker die kleren wast en spaghettisaus opwarmt moet 33 maanden naar de cel

Inbreker die kleren wast en spaghettisaus opwarmt moet 33 maanden naar de cel

Themabeeld Foto: Shutterstock

Knokke-Heist -

De Brugse strafrechter heeft donderdag een 20-jarige Marokkaan veroordeeld tot 33 maanden effectieve celstraf voor een inbraak, enkele diefstallen en illegaal verblijf in ons land.

Op 25 oktober werd Houssam A. aangetroffen in een huis in Knokke-Heist. Tijdens de inbraak had de beklaagde de wasmachine gebruikt om zijn kleren te wassen. Bovendien had hij een portie spaghettisaus opgewarmd en wat appelsap gedronken. Het onderzoek wees uit dat de jongeman eerder al een andere woning in Knokke was binnengedrongen. Met de fiets van die gedupeerden reed hij naar een supermarkt om eten te stelen. A. moest zich ook verantwoorden voor een gestolen mountainbike en een poging tot inbraak in Nevele.

Het OM eiste 30 maanden cel voor de diefstallen én drie maanden cel voor illegaal verblijf. De verdediging kon zich absoluut niet vinden in de strenge vordering van de procureur. “Dit is een zeer schrijnend verhaal. Mijn cliënt breekt duidelijk in om te overleven, niet om geld of juwelen te stelen”, aldus meester Silke Brutin, die een veel mildere straf voorstelde. Volgens de advocate hoort de vluchteling immers niet thuis in de gevangenis, maar daar had de rechter dus geen oren naar.

Corrigeer

IN HET NIEUWS

Verkiezingen in jouw gemeente:

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees