Koppel krijgt 200 uur werkstraf voor opzettelijke brandstichting door liefdesperikelen

Koppel krijgt 200 uur werkstraf voor opzettelijke brandstichting door liefdesperikelen

Themabeeld Foto: Shutterstock

Zedelgem -

De Brugse strafrechter heeft een 26-jarige man uit Kortrijk en zijn 21-jarige ex-vriendin donderdag veroordeeld tot een werkstraf van 200 uur voor opzettelijke brandstichting in Veldegem. Liefdesperikelen vormden de aanleiding voor de feiten. Het Openbaar Ministerie had 250 uur werkstraf gevorderd.

Op 20 januari 2017 werd brand gesticht aan de gevel van een woning in aanbouw in Veldegem. G.F. voelde zich gekrenkt door het spelletje van aantrekken en afstoten dat K.V. met hem speelde. Onder invloed van alcohol betrok hij zijn ex-vriendin, met wie hij toen nog samenwoonde, ook in de wraakactie. K.D. liep bij de brandstichting zelf brandwonden op.

Procureur Mike Vanneste merkte op dat er in de aanpalende woning wel een gezin lag te slapen. “Hun leven stond op het spel door de domme stoot van de beklaagden”, klonk het. Anderzijds toonde het OM wel begrip voor de situatie waar G.F. zich in bevond. Uit talloze gesprekken en foto’s bleek bijvoorbeeld dat het slachtoffer soms met zelfdoding dreigde als hij een punt achter de relatie zou zetten.

Meester Filip De Reuse pleitte dat de beklaagden eigenlijk al drie jaar een rustige, standvastige relatie hadden, tot het slachtoffer op het toneel verscheen. De verdediging merkte ook op dat het nooit de bedoeling was om het huis helemaal te laten uitbranden. Bovendien hebben ze alle schade al vergoed. De advocaten van beide beklaagden stelden daarom opschorting van straf voor.

De rechter veroordeelde de beklaagden uiteindelijk tot een werkstraf van 200 uur. Als ze die straf niet of onvolledig uitvoeren, hangt hen alsnog een jaar gevangenisstraf boven het hoofd.

Corrigeer

IN HET NIEUWS

Verkiezingen in jouw gemeente:

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees