Roemeense knuffeldievegge krijgt 30 maanden cel voor reeks diefstallen

Roemeense knuffeldievegge krijgt 30 maanden cel voor reeks diefstallen

Themabeeld Foto: Shutterstock

Lokeren / Blankenberge / Knokke-Heist / Deinze -

De Brugse strafrechter heeft donderdag een 27-jarige Roemeense veroordeeld tot 30 maanden effectieve gevangenisstraf voor een reeks diefstallen. De echtgenoot en een kompane van de dievegge kregen elk twee jaar effectieve celstraf opgelegd.

Op 9 maart 2018 werd een man in Lokeren het slachtoffer van Carmen S. en Tabita M. (20). De beklaagden spraken hem aan om een petitie in te vullen, maar maakten van de gelegenheid gebruik om 560 euro te stelen. Op 16 juli in Blankenberge probeerden de Roemeense vrouwen dezelfde list te gebruiken. Daarnaast pleegden ze ook enkele knuffeldiefstallen. Zo maakten ze op 14 juli in Knokke bijvoorbeeld een armband buit door een voorbijganger plots te knuffelen.

In Deinze werd Carmen S. op 24 oktober door een politie-inspecteur op heterdaad betrapt bij een poging tot diefstal. Vanuit de combi slaagde ze er nog in om te sms’en met haar echtgenoot. Ionel S. probeerde zijn vrouw op die manier voor te bereiden op haar verhoor door de politie. Volgens het openbaar ministerie voerde S. de dievegges ook meermaals rond in zijn Jaguar met Britse nummerplaat.

De rechter veroordeelde Carmen S. uiteindelijk tot 30 maanden effectieve gevangenisstraf. Tabita M. en Ionel S. kregen allebei twee jaar cel voor hun aandeel in de zaak. Aan de burgerlijke partij moeten ze een schadevergoeding van 1.250 euro betalen.

Corrigeer

IN HET NIEUWS

Verkiezingen in jouw gemeente:

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees