Mathieu van der Poel past zijn voorjaarsprogramma lichtjes aan: geen Bredene Koksijde Classic, wel GP Denain

Mathieu van der Poel past zijn voorjaarsprogramma lichtjes aan: geen Bredene Koksijde Classic, wel GP Denain

Foto: Photo News

Het voorjaarsprogramma van Mathieu van der Poel wordt (lichtjes) aangepast. Na zijn debuut in Nokere Koerse volgende week woensdag 20 maart schrapt de Nederlandse kampioen twee dagen later de Bredene Koksijde Classic, de vroegere Handzame Classic, , en zal hij twee dagen later aan de start verschijnen van de GP Denain. De kopman van Corendon-Circus plant in die week ook nog extra verkenningen in de Vlaamse Ardennen in functie van Dwars door Vlaanderen en de Ronde van Vlaanderen.

Twee dagen na de Bredene Koksijde Classic verschijnt Van der Poel aan de start van de GP Denain. De Franse eendagswedstrijd staat de dag na Milaan-Sanremo op het programma en met twaalf Noord-Franse kasseistroken is Denain een klein broertje van Parijs-Roubaix. Zo wilde Wout van Aert vorig jaar de Franse eendagswedstrijd gebruiken als materiaaltest voor de Helleklassieker, maar door sneeuwval werden bijna alle kasseistroken toen geschrapt. Zeker is wel dat Van der Poel de wedstrijd niet zal rijden om te experimenteren, want de wereldkampioen veldrijden rijdt Parijs-Roubaix niet. Vorig jaar ging de zege na een barkoude editie naar Kenny Dehaes. 

Corrigeer

DE DIGITALE WIELERGIDS

Klik hier

nb-logo


Het Nieuwsblad biedt meer dan 1.000 reeksen in 12 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.