Afscheid in stijl: Lokeren vertrekt feestend uit eerste klasse

Iedereen is Lokeren volgende zondag, de club degradeert met een knalfeest. Foto: ies

Lokeren -

Zondag speelt Sporting Lokeren haar voorlopig laatste wedstrijd in de hoogste voetbalklasse. Ondanks de sportieve malaise is de club allerminst dood en begraven. Dat bewijst het grote succes van de actie #wijzijnlokeren.

“Met de hulp van velen vieren we zondagmiddag feest op de Markt. Een ‘Feest voor de Toekomst’ van onze club”, zegt Lieven Hérie van het kerncomité van #wijzijnLokeren. Op de markt wordt een fandorp gebouwd. Vanaf 12.30 uur zorgen de uitbaters van cafés de Balans, Bar Bazaar, Falstaff en de Madox er voor één grote openluchtbar. De cafébazen doen daarom zondag hun deuren dicht en willen zo veel mogelijk volk op de Markt. De Lokerse bakkers zorgen voor twee foodtrucks, de Lokerse slagers leveren voor Lokerse paardenworsten.

“Tot 13.30 uur hebben we ook gezelschap van de wielerliefhebbers want dan gaat de Omloop van het Waasland van start. Nadien leidt presentator Bart Van Avermaet de gebeurtenissen op het podium. Onze kapitein Kilian Overmeire zet dan samen met Olivier Deschacht, Davino Verhulst en trainer Glen De Boeck het feest in gang. Nadien volgt een pleiade aan dj's die allen gecharmeerd zijn door de actie en mee het feest willen bouwen. Dirk Stoops zal, net zoals hij ook deed bij de bekerfinales van 2012 en 2014, de Markt rond 15.30 uur helemaal laten ontploffen.”

Om 16 uur trekken de supporters in stoet naar het Daknamstadion. Daar doet ook de club extra inspanningen om de fans voor en na de laatste wedstrijd extra te verwennen. “De actie #wijzijnlokeren heeft heel wat losgeweekt. Het slechte seizoen met fatale afloop verdeelde evenwel niet, maar bracht mensen net dichter bij elkaar. Toen we eind januari voor het eerst bijeen kwamen, konden we nooit vermoeden dat deze actie een collectieve catharsis zou zijn. Sporting Lokeren betekent heel veel voor veel mensen. En dat willen we zo houden”, besluiten de initiatiefnemers.

Corrigeer

IN HET NIEUWS

Verkiezingen in jouw gemeente:

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees