Tiesj Benoot is een valse trage, maar wordt stilaan explosiever: “Resultaat van al die uren in de fitness”

Tiesj Benoot is een valse trage, maar wordt stilaan explosiever: “Resultaat van al die uren in de fitness”

Foto: BELGA

Ook Tiesj Benoot had de tweede etappe in Tirreno-Adriatico aangestipt, maar was anders dan Greg Van Avermaet zeer opgezet met zijn ereplaats. “Ik heb de voorbije winter veel gewerkt aan mijn explosiviteit. Het zal altijd een werkpunt blijven, maar het loont wel.”

LEES OOK. Greg Van Avermaet verwijt zichzelf niets ondanks “zure” tweede plek, Alaphilippe zingt toepasselijk liedje

Meteen achter Alaphilippe, Van Avermaet en Bettiol was Benoot de eerste niet-puncher in de uitslag. “Er zat zelfs een top drie in, als ik net zoals Van Avermaet vanuit een goeie ­positie kon aanzetten. Nu vertrok ik vanuit achtste positie. Dat ik toch nog vierde eindig, is prima. Het was toch nog een groep van dertig renners.”

Door zijn 1,90 meter en typerende zwoegende stijl lijkt Tiesj Benoot geen goede sprint te hebben, maar de kopman van Lotto-Soudal is een valse trage. “Mijn duurvermogen om lang mee te kunnen in harde koersen, is mijn sterkste punt. Mijn grootste werkpunt is de explosiviteit. Wil ik in de toekomst nog meer gaan winnen, moet die explosiviteit nog een pak beter. Dan heb ik het niet alleen over de sprint zelf, maar ook over snediger bergop kunnen demarreren en sneller kunnen reageren wanneer ­iemand anders aanvalt. Afge­lopen winter heb ik hard gewerkt in de fitness om extra explosiviteit en kracht te kweken. Ook op training heb ik vaak oefeningen zoals ‘30 seconden voluit’ ingelast om daarin te verbeteren.”

Bloedende knie

Voor Benoot is de vierde plaats al zijn vijfde toptienplaats van het seizoen. Een ­bewijs dat zijn sprinttraining loont en dat zijn knieblessure na de Omloop Het Nieuwsblad stilaan verleden tijd is.

“De wonde is nog altijd diep en bloedt nog steeds, maar ik heb er geen last van tijdens het fietsen. Mijn knie is goed aan het genezen, maar mijn ­lichaam moet wel nog steeds energie steken in dat herstelproces. Dat heeft sowieso een bepaalde impact, maar het zal de komende weken alleen maar verbeteren.”

Corrigeer

DE DIGITALE WIELERGIDS

Klik hier

nb-logo


Het Nieuwsblad biedt meer dan 1.000 reeksen in 12 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.