Dit is een exclusief artikel voor jou.

Dit exclusieve artikel lezen? Doe het gratis >
Corrigeer
Het Nieuwsblad camera closecorrect down facebook gplus nextprevquote share twitter video

Dries Van den Bulck: razendsnel en van alle markten thuis. VRT

Biochemist zit op recordkoers in ‘Blokken’

In Blokken hangt recordkoorts in de lucht: een biochemist uit Eindhout doet vrijdag voor de tiende keer mee. Het record staat op twaalf deelnames.

“Alles weet ’m, alles heeft ’m gezien”, zei Ben Crabbé donderdagavond over Dries Van den Bulck (27). Die won zijn negende aflevering met 760 punten, 560 meer dan zijn tegenstander. In het finalespel ging het minder vlot: de tip “bis” hielp Dries niet meteen verder. Pas op negen seconden voor de eindstreep kon hij het woord “tweemaal” raden. Daarmee staat de teller op negenduizend euro en heeft hij de superprijs, een televisie en een luidsprekersysteem, beet.

Vrijdagavond doet Dries Van den Bulck voor de tiende keer mee. Als hij het record wil evenaren, moet hij de aflevering van maandag overleven. Wil hij het record van huisarts Ewout Leys uit Roeselare breken, moet hij zijn twaalfde aflevering winnen.

Dries Van den Bulck woont in Eindhout, maar komt uit Geel. Hij is biochemist werkt bij Janssen Pharmaceutica in Beerse op de afdeling Discovery Sciences. Hij werkt op de onderzoeks- en ontwikkelingsafdeling voor nieuwe medicijnen. In zijn vrije tijd is hij zanger-gitarist in de rockgroep Yellow City, genoemd naar de stad Geel. Het geld van Blokken kan hij gebruiken voor een nieuw huis, al heeft hij zijn zinnen ook gezet op een nieuwe versterker van Fender.(tdl)

Het woord ‘tweemaal’ deed Dries bijna de das om.  VRT

Het beste van Enkel voor abonnees