camera closecorrect down eyefacebook Het Nieuwsblad nextprevquote share twitter video

  

Arnout “van de PowerPoint” vult twee Lotto Arena’s

Twee Lotto Arena’s wil hij vullen. En het gaat hem lukken ook, ook al komt hij qua naambekendheid nog niet aan de enkels van collega Alex Agnew. Maar stand-upcomedian Arnout Van den Bossche (44) is het aan zijn fans verplicht.

“Die van de PowerPoint.” Zo spreken mensen hem vaak aan. Omdat hij er in zijn show een hilarische parodie over neerzette. In een vorig leven was Arnout Van den Bossche ingenieur in de telecomsector. Een man die met de trein naar het werk reed, helpdesken reorganiseerde, netwerken verkocht. En met een burn-out flirtte. Vandaar zijn show Burn-out voor beginners, waarmee hij zichzelf kroonde tot de koning van de herkenbare kantoorhumor. In De relatiefluisteraar klapt hij dan weer uit het bed; ook héél herkenbaar. Beide shows lopen al jaren en zijn keer op keer uitverkocht. “Ik heb nog zes extra shows gegeven in grotere zalen. Die waren ook uitverkocht en de vraag naar tickets bleef komen.”

En dat was een probleem, want na de zomer gaat Arnout Van den Bossche Nederland plat spelen. Dus geeft hij nog twee shows in de Lotto Arena. Vijfduizend man voor De relatiefluisteraar, nog eens vijfduizend voor Burn-out voor beginners. En dat voor de man die ooit speelde voor één barman en diens vriendin. “Correctie: voor één barman en drie vrienden, omdat het af was geraakt met zijn vriendin en hij vergeten was affiches te plakken voor mijn optreden.”

Vier jaar is het geleden dat hij nog De relatiefluisteraar speelde. Dat wordt wennen op 1 februari 2020, zeker omdat hij de dag ervoor Burn-out voor beginners brengt. “Gelukkig heb ik per show een bepaalde kleur van das en schoenen, zo weet ik in welke show ik zit.” Of hij zijn leven als ingenieur niet mist? “Ik betrap mezelf erop dat ik nog altijd op YouTube wiskundige puzzels zit op te lossen. En ik help mijn zoon héél graag met zijn wiskunde. Ik blijf dus ingenieur. Maar de files, de evaluaties en de vergaderingen mis ik écht niet.”(tdl)

De ticketverkoop voor de shows op 31 januari en 1 februari start op 19 maart. Info op www.arnoutvandenbossche.be