Amateurbeelden tonen hoe crash tussen vrachtwagen en trein op het nippertje wordt vermeden

Botsing tussen vrachtwagen en trein nipt vermeden aan overweg in Izegem Video: Michael S. en Aldwin L.

Izegem -

In de West-Vlaamse gemeente Izegem vond vrijdag een hallucinant tafereel plaats tussen een vrachtwagen en een trein. Op amateurbeelden van een ooggetuige valt te zien hoe een vrachtwagen vast kwam te zitten op een overweg. De bestuurder stapte even uit om de situatie beter te kunnen bekijken, maar moest snel terugkeren richting zijn voertuig toen hij een trein zag aankomen. Hij kon net op tijd een botsing vermijden.

Het incident gebeurde rond 11.30 uur, op de overweg van de Brugstraat. Een man uit Menen die met zijn schoonbroer in de Prins Albertlaan kwam gereden, zag het gebeuren. “De trucker volgde een takelwagen die achterwaarts een manoeuvre uitvoerde”, zegt Menenaar Michael S. “Toen hij de overweg wilde afrijden, moest hij nogmaals stoppen voor een wagen die uit datzelfde straatje kwam. Maar op dat moment rinkelde de bel en gingen de slagbomen naar beneden. Door auto’s die hem hinderden kon hij niet uitdraaien en zat hij ongeveer een tweetal minuten vast.”

De Duitse chauffeur stapte uit zijn cabine en nam een kijkje. Terwijl twee scholieren de slagboom omhoog hielden, spoedde de man zich weer in zijn cabine, want hij zag dat er een trein aankwam. Wat volgde was een hallucinant tafereel. “De chauffeur kon nog net wegrijden en de goederentrein, die enorm hard remde, miste de oplegger maar op een tiental centimeter”, zegt Michael, die samen met zijn schoonbroer enorm schrok.

Ook Infrabel reageerde intussen op de beelden. “Dit had veel erger kunnen aflopen”, vertelt Thomas Baeken, woordvoerder Infrabel. “Wanneer een bestuurder vast staat op een overweg, is het van levensbelang om zo snel mogelijk het noodnummer te bellen.”

De overweg staat niet bekend als een gevaarlijke plaats, maar ligt in het centrum van Izegem waar niet vaak zwaar verkeer passeert. Infrabel denkt na over een pilootproject op een aantal overwegen. “Met een pilootproject willen we op bepaalde overwegen een waarschuwing plaatsen voor precies dit soort situaties”, aldus Baeken.

Play

bekijk ook

Verwarde man in vrouwenlingerie steekt spooroverweg over: “Alle alarmbellen gingen af”

Bestuurder onoplettend bij onbewaakte spooroverweg: trein passeert rakelings langs auto

Levensgevaarlijk: fietser steekt spooroverweg over terwijl trein aankomt

Corrigeer

IN HET NIEUWS

Verkiezingen in jouw gemeente:

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees