Volksfiguur vergroeid met Lochristi is niet meer

Brouwer René De Clercq (81) overleden

Brouwer René De Clercq (81) overleden

René De Clercq Foto: Geert Herman

Lochristi - Brouwer René De Clercq, vader van Nico en Kathy, uitbaters van de drankencentrale in Dorp-West, is vrijdag op 81-jarige leeftijd overleden in wzc Sint-Vincentius in Zaffelare, waar hij sinds kort verbleef. René begon in 1962 op zijn 24ste met een bierronde, toen nog met de fiets, en bouwde daarna zijn zaak verder uit. Hij hield het vol tot op zijn 67ste. De goedlachse en volkse Lochristinaar die voor iedereen tijd maakte voor een babbeltje en een kwinkslag was beroepshalve met de gemeente vergroeid en mag zeker in het rijtje van Bekendste Lochristinaren van de laatste decennia gerekend worden.

René haalde vorig jaar onze nieuwssite toen hij een fantastisch feestje voor zijn 80 ste verjaardag kreeg aangeboden. Een feest waar hij lang over napraatte en dat toonde wat zijn vrienden en zijn familie voor hem betekenden. Het fijne verhaal daarvan kan u hier nog eens nalezen.

De uitvaart van René De Clercq zal plaatsvinden in de aula van het crematorium Westleden in Lochristi, op donderdag 21 maart om 11 uur. Nadien volgt de crematie en de bijzetting van de urne in de familiegrafkelder op de begraafplaats van Lochristi.

Lochristi Blogt biedt haar oprecht medeleven aan aan de kinderen, familie en vrienden van de bekende brouwer. 

 

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio