Feestvierders dringen ’s nachts school binnen met levende kippen: college blaast honderd dagen af

Feestvierders dringen ’s nachts school binnen met levende kippen: college blaast honderd dagen af

archief Foto: Foto Kurt

Diksmuide -

Kapotte cursussen, levende kippen en vandalisme. Het Sint-Aloysiuscollege in Diksmuide heeft de honderd-dagenviering van dit jaar afgeblazen nadat enkele feestvierders in de nacht van donderdag op vrijdag de school waren binnengedrongen en er vandalenstreken hadden uitgehaald.

“Vannacht heeft een dertigtal zesdejaars zich toegang verschaft tot de speelplaats en de kluisjesruimte. Daar werd op verschillende plaatsen schade aangericht”, zegt Isabelle De Keyser, directrice van de school.

Zo werden fietsrekken omhoog gehangen en werden in de kluisjesruimte syllabussen rondgegooid. Bovendien lieten de jongeren levende kippen los in de ruimte, waardoor het cursusmateriaal ook volledig werden vernield, zegt de directrice.

De school besliste vrijdagmorgen onmiddellijk om de honderd dagen te annuleren. “Nadat alle zesdejaars de opdracht hadden gekregen om alles op te ruimen, hebben we hen naar huis gestuurd. Ook wie er misschien niets mee te maken heeft.”

Hoewel de jongeren ’s nachts maskers droegen, kon de directie op camerabeelden toch zien dat het om leerlingen van de eigen school ging. Er werd geen klacht ingediend bij de politie. De directie overlegt de komende dagen of ze de leerlingen nog extra zal sanctioneren.

Corrigeer

IN HET NIEUWS

Verkiezingen in jouw gemeente:

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees