Food

Gordon Ramsay kookt veganistisch en daar is niet iedereen blij mee

Gordon Ramsay kookt veganistisch en daar is niet iedereen blij mee

Foto: Richard Shotwell/Invision/AP

Gordon Ramsay, die zich jarenlang negatief uitliet over de veganistische keuken, serveert nu zelf een veganistisch gerecht in zijn Londons restaurant ‘Bread St Kitchen’. Maar daar is niet iedereen blij mee...

De 52-jarige televisiekok heeft een veganistisch menu samengesteld en dat leverde hem op sociaalnetwerksite Twitter heel wat kritiek op van zijn vleesetende fans. Een deel vond het ronduit jammer dat ook hij zich laat verleiden tot de plantaardige levensstijl, andere fans beschuldigden hem dat hij enkel het veganisme in zijn armen sluit om lucratieve redenen.

Britse veganisten zijn dan weer wel blij met de bocht van Ramsay. “Voel je je wel goed? Ik ben zeer blij dat je eindelijk het veganisme in de armen sluit maar in het verleden was je niet altijd even aardig voor de levensstijl.”

Ramsay liet zich de voorbije jaren bijzonder negatief uit over het veganisme. Zo zei hij in een interview dat als zijn kinderen zouden stoppen met het eten van vlees, zijn ergste nachtmerrie zou uitkomen en dat hij zichzelf zou elektrocuteren. “Als ik kon zou ik mij veganistisch kleden op Halloween”, zei hij in een eerder interview met de Daily Mirror. “En ik ben lid van PETA = People Eating Tasty Animals.”

Corrigeer