Michael Jackson-fanclubs klagen slachtoffers uit documentaire aan

Michael Jackson-fanclubs klagen slachtoffers uit documentaire aan

Foto: EPA-EFE

Drie Franse fanclubs van Michael Jackson hebben Robson Wade en James Safechuck, die de overleden popster in de documentaire Leaving Neverland van jarenlang seksueel misbruik beschuldigen, voor de rechter van Orléans gedaagd. Ze beschuldigen hen van de “aantasting van de nagedachtenis van een overledene”, wat verboden is volgens de Franse wet. Dat heeft hun advocaat vrijdag bekendgemaakt.

De verenigingen Michael Jackson Community, MJ Street en On the line willen de beschuldigingen van pedofilie ontkrachten. “Wat ze willen is een principiële veroordeling”, legt hun advocaat Emmanuel Ludot uit.

De advocaat daagt Robson Wade en James Safechuck voor de rechtbank van eerste aanleg in Orléans. Een eerste hoorzitting is vastgelegd voor 4 juli om 9 uur. Leaving Neverland is een “echte lynchpartij”, klinkt het in de dagvaarding waarin Robson en Safechuck zich schuldig zouden hebben gemaakt aan “de ernstige en grove aantasting van de nagedachtenis van een overledene”.

De documentaire Leaving Neverland werd begin maart op het Amerikaanse kanaal HBO uitgezonden. Daarin vertellen de twee mannen en hun families vier uur lang over hoe Michael Jackson hen als tiener jarenlang seksueel heeft misbruikt.

Corrigeer

NIET TE MISSEN

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees