Jasper Stuyven komt weer boven water, maar baalt na gemiste kans: “Dit is gewoon kut”

Jasper Stuyven komt weer boven water, maar baalt na gemiste kans: “Dit is gewoon kut”

Foto: BELGA

Jasper Stuyven komt stilaan weer boven water na zijn zware val in de Ronde van Algarve. In de derde etappe van de Tirreno-Adriatico leek hij perfect geplaatst te zitten, maar uiteindelijk moest hij tevreden zijn met een achtste plek: “Dit is gewoon kut.”

LEES OOK. Deceuninck - Quick Step viert voor tweede dag op rij in Tirreno-Adriatico: deze keer wint Viviani massasprint, zege nummer 17...

“Ik zat supergoed maar ik snap niet goed waarom Consonni achterom kijkt op 450 van de meet”, zuchtte Stuyven. “Die is hier om de sprint aan te trekken voor Gaviria, dus moest hij gewoon doorgaan, dacht ik. Maar nu moest ik vertragen terwijl de anderen op snelheid aan de andere kant kwamen... Je moet dan zelf weer optrekken en ik wist meteen dat het heel moeilijk werd want ik vond niet meteen een wiel en zat zo wat tussenin. (zucht) Dit is gewoon kut, gewoon klote...”

“Ik zat perfect maar om zelf aan te gaan was het te vroeg. Nog voor die laatste bocht op 750 meter was ik nog bewust voorbij Stybar gegaan om achter Consonni te zitten omdat die niet meer zou stilvallen. Dacht ik. Dit is gewoon jammer want de ploeg had me goed afgezet. Of er iets positiefs is? Pfff... Positief is dat ik terug meedoe. En beter en beter word. Dat is ook wel nodig, maar maandag zal het wellicht voor Mads (Pedersen) zijn.”

Keukeleire: “Het was geestig, maar die drie zijn gewoon sneller”

Jens Keukeleire werd vijfde en eerste Belg. “Het was geestig om eens te sprinten maar die eerste drie zijn toch wel rapper”, aldus Keukeleire. “Maar het was goed, we hebben super gewerkt tot de laatste kilometers.” Of hij na zijn hoogtestages niet te mager staat om te kunnen sprinten? “Mijn waardes zijn hoger dan de voorbije jaren, maar ik won eigenlijk nog nooit een echt zuivere massasprint, het waren telkens eerder lastige etappes. Zoals gisteren eigenlijk, maar toen zat ik niet goed.”

Jasper Stuyven komt weer boven water, maar baalt na gemiste kans: “Dit is gewoon kut”
Foto: BELGA

LEES OOK. Peter Sagan voert showtje op na de streep maar verzorger van Deceuninck - Quick Step maalt er niet om

Corrigeer

DE DIGITALE WIELERGIDS

Klik hier

nb-logo


Het Nieuwsblad biedt meer dan 1.000 reeksen in 12 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.