Vakbonden woest over “desastreus nieuws” bij BNP Paribas Fortis: “Luchtbel nog maar eens doorprikt”

Vakbonden woest over “desastreus nieuws” bij BNP Paribas Fortis: “Luchtbel nog maar eens doorprikt”

Foto: MARC HERREMANS - MEDIAHUIS

De liberale vakbond heeft bij het personeel van BNP Paribas Fortis “woede en teleurstelling” vastgesteld, na de aankondiging vrijdag dat er bij de bank de komende drie jaar netto 2.200 voltijdse jobs zullen verdwijnen. ACLVB, die de cao over werkzekerheid als enige bond niet aanvaardt, vindt dat “het personeel andermaal de rekening betaalt”.

Vakbondsman Maarten Dedeyne klaagt aan dat de vertrekplannen bij BNP Paribas Fortis worden gefinancierd door de besparingen die het resterende personeel moet dragen. Dat terwijl er de voorbije jaren al inleveringen werden gevraagd onder het mom van noodzakelijke maatregelen om de bank gezond te houden.

“Met de aankondiging van vandaag wordt deze luchtbel nog maar eens doorprikt”, aldus Dedeyne. Volgens hem is het personeel erg teleurgesteld. “De mensen die de bank overeind hebben gehouden in woelige tijden, worden nu op deze manier bedankt voor bewezen diensten”, zo zouden de werknemers reageren.

Bij de socialistische bediendebond BBTK, die eerder op de dag al reageerde op het transformatieplan, worden de afgevaardigden komende dinsdag bijeengeroepen. De liberale vakbond zal zich de komende dagen intern beraden over de te nemen stappen.

Corrigeer

IN HET NIEUWS

Verkiezingen in jouw gemeente:

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees