Ivan Pecnik kapitein van musical

Titanic zinkt op Donkmeer met indrukwekkende cast in kielzog

Titanic zinkt op Donkmeer met indrukwekkende cast in kielzog

Foto: svl

Berlare -

In de zomer van 2019 meert de Titanic aan op het Donkmeer in Berlare. En het belooft opnieuw een huzarenstukje te worden. Met een immens decor en een cast met ronkende namen.

Het musicalpubliek wordt vanaf 23 augustus meegevoerd op de eerste en laatste reis van het legendarische, onzinkbare schip Titanic. “De musical won maar liefst 5 Tony Awards en was meer dan 800 keer te zien op Broadway”, zegt regisseur Tijl Dauwe. “We hebben een topcast om het stuk in openlucht te brengen op het Donkmeer. En het stuk over een boot is natuurlijk perfect om in de setting van de Donk te spelen.”

Ivan Pecnik, Michiel De Meyer, Peter Bulckaen, Goele De Raedt, Line Ellegiers, Dorian Liveyns en Nordin De Moor zijn de bekende namen die meespelen. Voor de meesten is het niet de eerste keer op het meer. Wie Titanic zegt denkt aan Kate Winslet en Leonardo Di Caprio, maar de musicalversie brengt een ander verhaal. Er wordt meer gefocust op de crew en op andere passagiers. Ivan Pecnik wordt de kapitein van de Titanic. “Ik ben zeer blij met die rol”, zegt hij. “In zo'n setting kunnen spelen, het kan niet mooier zijn. De locatie gaat het stuk nog sterker maken.”

Het decor zal ook weer indrukwekkend worden met een podium van 80 meter dat open schuift. Vanaf mei starten de repetities en voor Peter Bulckaen, Max uit Wittekerke en Mathias uit Familie is het zijn musicaldebuut. “Goele De Raedt heeft beloofd me bij te staan bij het verfijnen van mijn zangkunsten”, zegt hij. “Ik speel de rol van Bruce Ismay, de manager van de White Star Line. Met zo'n goede collega's kunnen samen spelen, ik kijk er enorm naar uit.”

Festivaria is niet aan zijn proefstuk toe, en brengt om de twee jaar een groots musicalspektakel tot leven op het Donkmeer. De laatste twee edities waren dat het ontroerende Sacco & Vanzetti en het flamboyante Kiss me, Kate. Kaarten voor Titanic zijn al beschikbaar via festivaria.eu.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio