Stad roept hondenbaasjes op heel waakzaam te zijn voor vergif

Stad roept hondenbaasjes op heel waakzaam te zijn voor vergif

Foto: mgb

Sint-Niklaas / Sinaai -

Verschillende bordjes in de ruime omgeving van natuurgebied Fondatie van Boudelo roepen hondeneigenaars op tot waakzaamheid. De afgelopen weken werden meerdere meldingen gedaan van vergiftigde honden.

Ook elders in het Waasland, zoals in Waasmunster en Sint-Gillis-Waas, stierven honden aan vergiftiging. De politie is bezig met een onderzoek en meldt dat de verboden en uiterst giftige insecticide Temic de oorzaak vormt. “Terwijl het onderzoek naar de dader of daders loopt, vragen we iedereen om waakzaam te zijn en de politie te verwittigen wanneer iets verdacht wordt gevonden. Het meldnummer 03 760 65 00 staat ook op de infobordjes, die verspreid zullen worden in de buurt.”

De landelijke omgeving van de Fondatie en de Stekense vaart zijn een populair wandelgebied voor hondeneigenaars. Ook Danny wandelt er regelmatig met zijn honden. “Enkele weken geleden werd ik verwittigd door kennissen via Facebook. Sindsdien letten we extra goed op wanneer we gaan wandelen.”

Kristof Scheldeman en Jo Vervaet van vzw Durme zien toe op de natuur in de Fondatie. “Het gif is niet enkel gevaarlijk voor honden, maar ook voor wilde natuur, zoals vossen en roofvogels. Hier leeft ook een zeer zeldzame en kleine populatie boommarters die door het gif bedreigd worden. In het verleden zijn er nog al gevallen geweest van vergiftiging. We dringen er bij hondeneigenaars op aan om hun hond nooit los te laten lopen, want dat is verboden in natuurgebied.”

Corrigeer

IN HET NIEUWS

Verkiezingen in jouw gemeente:

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees