Inbrekers viseren BMW en nemen het stuur mee

Deinze / Nevele - Naar aanleiding van niet minder dan acht feiten vraagt de politie waakzaam te zijn en in het geval van verdachte handelingen niet te aarzelen dit te melden via het nummer 101. Eigenaars van BMW-voertuigen wordt gevraagd te proberen hun voertuigen zo veel mogelijk binnen in een garage of toch minstens op een afgesloten plaats te parkeren.

In de nacht van 13 maart op 14 maart werd er tot drie keer ingebroken in voertuigen in de Politiezone Deinze-Zulte-Lievegem. De eerste inbraak vond plaats in de Kerselaarslaan in Astene. Daarbij werd rechts achteraan het  raam van de auto ingeslagen. Het stuur van de wagen werd hierbij gestolen. Dezelfde feiten vonden plaats in de Rodenakkerstraat in Petegem. Daar werd eveneens een raam  van een voertuig stukgeslagen en het stuur van de wagen meegenomen. De derde inbraak vond plaats in de Winterlaan, in dezelfde buurt in Petegen. Ook daar werd het raam rechts achteraan van het voertuig vernield. Er werd bij deze inbraak niets ontvreemd uit de wagen. Telkens betrof het een BMW.

De volgende nacht werd nog eens in vijf voertuigen ingebroken. De eerste inbraak vond plaats in de Krommestraat in Astene. Deze keer werd het kleine zijraam aan de bestuurderskant ingeslagen. Vermoedelijk werd de verdachte opgeschrikt door de alarminstallatie die in werking trad. Uit het voertuig zelf werd niets ontvreemd. De tweede inbraak vond plaats in de Baarsstraat in dezelfde buurt in Astene. Hier  werd een gps-toestel, sportkledij en parfum meegenomen. Het derde feit vond plaats in de Albert Saveryslaan, eveneens in Astene. Hier werd ook weer stuur van de wagen ontvreemd. Net als de vorige nacht ging het hier ook weer over auto’s van het merk BMW.

Nog eens twee feiten vonden plaats in de Bliekstraat in Astene. Bij het ene voertuig, een Volkswagen, werd de middenconsole gestolen. Bij het tweede voertuig werd weer het stuur gestolen.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio