Dit is een exclusief artikel voor jou.

Dit exclusieve artikel lezen? Doe het gratis >
Corrigeer
Het Nieuwsblad camera closecorrect down facebook gplus nextprevquote share twitter video

Ex-leden Gerrit Andries, Danny Van Herck en Gerlinde Willems met Jelka Haesaerts van Think Pink.ddl

Bands en dj's met Integendeel-roots doen sfeer van toen herleven

Twaalf jaar na sluiting viertJH Integendeel weer feest

Nossegem

-

Enkele oud-leden van de in 2007 ter ziele gegane jeugdclub Integendeel brengen op 16 maart hun geliefde vereniging even opnieuw tot leven met een feestje in De Koperen Kraan ten voordele van Think Pink.

Jeugdhuis Integendeel werd in 1975 opgericht door Nossegemse jongeren die na de eucharistieviering op zaterdagavond beslisten dat er wat extra activiteiten nodig waren voor de lokale jeugd. Ze vergaderden oorspronkelijk in het witloofkot van een plaatselijke landbouwer en lieten een nieuwe wind door het dorp waaien.

Zo slaagden ze erin om grote namen als Toots Thielemans, Urbanus en Raymond van het Groenewoud naar Nossegem te halen. In 1983 kreeg de jeugdclub in een lokaal van de oude gemeenteschool een vaste stek. De jongeren verbouwden het lokaal tot hun vaste ontmoetingsruimte.

Sluiting

Decennialang bleef het jeugdhuis de uitvalsbasis van de Nossegemse jeugd, maar ook hier liet de tand des tijds zich genadeloos voelen. Het clubhuis in de oude gemeenteschool raakte steeds meer vervallen en in 2007 volgde een verplichte sluiting.

Gerrit Andries Voormalig bestuurslid Integendeel “De avond eindigt met optredensvan voormalige Integendelers”

Twaalf jaar later besloten enkele voormalige clubbestuurders het jeugdhuis kortstondig terug tot leven te brengen met een feestje in zaal De Koperen Kraan ten voordele van Think Pink.

“Het idee voor deze reünie groeide geleidelijk”, zegt voormalig bestuurslid van JH Integendeel Gerrit Andries. “Veel oud-leden zitten samen in een groep op sociale media en daar werd al meermaals voorgesteld om iedereen weer samen te brengen en te klinken op de goede, oude dagen. Omdat het initiatief zoveel bijval kreeg, besloten we er werk van te maken.”

De Koperen Kraan wordt voor de gelegenheid aangekleed met attributen uit het oude lokaal, foto's uit het rijke verleden worden geprojecteerd en er wordt als vanouds tafelvoetbal en darts gespeeld. “Later op de avond volgt er dan een feestje met heel wat Integendelers op het podium”, zegt Andries.

Lokale bands

“Zo komt ‘La Fille d'Ernest’ langs. De afro-rock band is een van de vele lokale bands die vroeger kwamen repeteren in het jeugdhuis. De avond wordt afgesloten met een stevige fuif op muziek van de jaren ‘70, ‘80, ‘90 en 2000. De dj's achter de draaitafels draaiden allemaal hun eerste plaatjes in het Nossegemse jeugdhuis.”

Het beste van Enkel voor abonnees