Vreselijk nieuws voor hopende gezinsleden: driejarige jongen overleefde aanslag in Nieuw-Zeeland niet

Vreselijk nieuws voor hopende gezinsleden: driejarige jongen overleefde aanslag in Nieuw-Zeeland niet

Foto: Abdi Ibrahim

Een driejarige jongen die het vrijdaggebed had bijgewoond in de Al Noor-moskee in Christchurch en waarvan gedacht werd dat hij gevlucht was toen Brenton Tarrant aan zijn gruweldaad begon, is toch overleden. Een enorme klap voor zijn gezin. “Je was een baken van licht.”

Mucad Ibrahim woonde het vrijdaggebed bij met zijn vader en oudere broer Abdi. Toen Breton Tarrant de moskee binnenstapte om aan zijn terreurdaad te beginnen, nam de vader zijn driejarige zoon in zijn armen en deed alsof hij dood was zodat de terrorist niet op hen zou vuren.

LEES OOK. Zo ging schutter Christchurch te werk toen hij 49 mensen doodschoot: alsof hij een videogame speelde

Aanvankelijk werd nog gedacht dat de kleine jongen gevlucht was en de terreurdaad mogelijk overleefd had. De driejarige werd als vermist opgegeven en zijn familie lanceerde een noodoproep om hem te vinden, maar uiteindelijk kwam er toch slecht nieuws voor hen. De jongen was in de moskee gestorven in de armen van zijn vader.

Mucad was een “energieke en speelse jongen die altijd lachte”, aldus zijn broer. “We gaan je zo missen, broer. Je was een baken van licht voor ons.”

Play

bekijk ook

Dader van aanslag verschijnt eerste keer in rechtbank en maakt meteen extremistisch gebaar

Australische senator slaat jongeman in gezicht die ei op hoofd breekt na “degoutante” uitspraken over aanslag

Corrigeer

NIET TE MISSEN

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees