FOTO. FC De Zwaan Grammene is kampioen

FC De Zwaan Grammene is aan een topseizoen bezig. In de tweede provinciale van de zondagreeks van VLVB hebben zij dit seizoen nog maar één wedstrijd verloren. Vorig weekend, met nog drie wedstrijden te gaan, kroonden zij zich nu al tot kampioen, de eerste keer in de geschiedenis van de club. Volgende zondag 17 maart geven zij thuis in Grammene de Koppa Juniors uit Anzegem partij. Zij zullen ongetwijfeld de kersverse kampioenentitel glans willen bijzetten met een kampioenenprestatie en een dito feestje.

Sultan Wervik

Vorig weekend verzekerde FC De Zwaan Grammene zich in Wervik van de titel. Op een modderig terrein en felle wind ging vorig weekend de “misschien-wel-titelwedstrijd” van start. De eerste helft had Sultan Wervik de wind in het voordeel, waardoor zowaar een hoekschop bijna rechtstreeks binnenwaaide. Toch was het FC De Zwaan dat in de 19de minuut op voorsprong kwam. Het was Wesley Degroote die, na een assist van Dimitri Debruyne, van aan de rand van het strafschopgebied de bal netjes in de benedenhoek plaatste. Tien minuten later was het Tom Torfs die een hoekschop mooi in de winkelhaak kopte. Met kansen aan beide zijden, waarvan nog een schot van Sultan Wervik, dat net voor de rust voorlangs schoof, gingen we met een 0-2 stand de kleedkamers in.

Met een driedubbele wissel aan de rust kwam FC De Zwaan het meest fris uit de kleedkamers. Het eerste kwartier van de tweede helft volgden de kansen elkaar op en moest de Wervikse doelman in de 61ste minuut aan de noodrem trekken, toen Ricardo Vink alleen op doel afging. De scheidsrechter twijfelde niet en legde de bal op de stip en trok een gele kaart voor de doelman. Het was opnieuw Wesley Degroote die vanop 11 meter de 0-3 koel binnentrapte.  Nog eens 10 minuten later werd Sultan Wervik helemaal uitgespeeld. Mathias Vanderstraeten legde met een kopbal de 0-4 eindstand vast.

Door deze overwinning is FC De Zwaan zeker van promotie naar eerste provinciale, maar of het ook de titel zou pakken was het nog wachten op de uitslag van de nummers 2 en 3 uit het klassement, die tegen elkaar speelden. Die wedstrijd was een kwartier later begonnen. Om 11.15 u kwam het bericht binnen dat die match op een 0-0 brilscore geëindigd was. Met 11 punten voorsprong en nog 3 wedstrijden te spelen is FC De Zwaan Grammene mathematisch zeker van de titel. Vreugdetranen in de kleedkamer en gezang dat tot ver hoorbaar was, brak los. De kroon op het werk, zeg maar. Statistieken om bij te houden. Slechts één wedstrijd verloren, 94 gemaakte doelpunten en al sinds oktober op kop. Hoe slecht het terrein en het weer ook was vorig weekend, des te beter is het seizoen van FC De Zwaan.

FC De Zwaan speelde met: Christophe Hoste, Michael Verleysen (c), Kristof Vandermeeren (78’ Kevin Van Kerkhove), Robin Vanderbeken (45’ Thomas Moreels), Tom Torfs, Jens Silversmit (45’ Jelle Strobbe), Ricardo Vink, Matthias Sierens, Dimitri Debruyne (45’ Frederick Vermeeren), Mathias Vanderstraeten en Wesley Degroote

Doelpunten: 19’ 0-1 Wesley Degroote (Dimitri Debruyne), 29’ 0-2 Tom Torfs (Frederick Vermeeren), 61’ 0-3 Wesley Degroote (pen., Ricardo Vink); 72’ 0-4 Mathias Vanderstraeten (Michael Verleysen)

Gele kaarten: 61’ Kevin Claeys (Sultan Wervik). Rode kaarten: geen.

Zondagmorgen Koppa Juniors

Coach Steven Van De Ginste: ‘Zondagmorgen 17 maart verwachten we om 9.30 u thuis de Koppa Juniors uit Anzegem. Opnieuw een kans om onze statistieken nog uitzonderlijker te maken.’

FC De Zwaan speelt zijn thuiswedstrijden op de terreinen van FC Grammene aan de Brugstraat 1 in Grammene.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio