Gentse pianiste Heleen Van Haegenborgh speelt thuismatch in Hall13

Gentse pianiste Heleen Van Haegenborgh speelt thuismatch in Hall13

Foto: if

Gent - Wie geen zin heeft in een winterse buienwandeling en de slotrit van Parijs-Nice ook geen volwaardige invulling van de zondagnamiddag vindt, kan op zondag 17 maart terecht in Hall 13, de nog niet zo lang geopende nieuwe concertplek aan de Muide. Vanaf 15 uur zijn er twee concerten, waarvan één door de Gentse pianiste Heleen Van Haegenborgh.

Heleen Van Haegenborgh. is componist, pianist en performer met wortels in de nieuwe muziek die voor haar het startpunt vormen voor verschillende projecten als maker, performer en improvisator. Haar specifieke speelstijl en techniek op de piano zijn haar handelsmerk. Tijdens een eerder concert in de Domzaal van de Vooruit konden wij al vaststellen dat Heleen Van Haegenborgh niet gewoon aan op een pianokruk gaat zitten om vervolgens met haar vingers haar ding te doen op de 88 toetsen van het pianoklavier.


Bij de muziek van Heleen Van Haegenborgh zijn snaren, cassetterecorders, tape, experiment, prepared piano en electronica de sleutelwoorden. Ze realiseerde eerder projecten met zowel andere muzikanten als met visuele artiesten en filmmakers. Via deze samenwerkingen haalt ze de hedendaagse muziek van haar elitaire sokkel om het aantrekkelijker te maken voor een breder publiek. Heleen laat zich voor dit concert in Hall 13 assisteren door Elisabeth Klinck op viool.  De twee dames resideerden daarvoor twee dagen in Hall 13.

Na Heleen Van Haegenborgh is er ook nog een concert van de Irakese muzikant Osama Abdulrasol.

Namiddagconcert met Heleen Van Haegenborgh & Elisabeth Klinck. Zondag 17 maart vanaf 15 uur.. Hall 13. Makelaarsstraat 13, Gent. Tickets aan 12 en 10 euro. Kinderen beneden de 12 jaar gratis.

 

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio