Olympische spelen van de koren vinden in 2020 plaats in Gent en Antwerpen

Gents vrouwenpopkoor zingt Nataliamedley en wil deelnemen aan World Choir Games

Foto: Eric Duinslaeger.

Gent - Het Gents vrouwenpopkoor Muzamies heeft een medley gemaakt van vijf nummers van Natalia. Het koor deed dat tijdens het concert 100 % Belgisch. Het koor dat zo'n 45 vrouwen tussen de 20 en de 45 jaar telt, en vooral moderne muziek brengt, werkt momenteel aan een nieuwe show. "Die zal de titel Goed Fout meekrijgen", vertelt koorlid Elisa Palella, die de ambities niet onder stoelen of banken steekt: "We doen in 2020 mee aan de World Choir Games. Dat zijn zowat de Olympische Spelen van de koren, en de elfde editie heeft plaats in Gent en Antwerpen" aldus nog Elisa Palella.

Muzamies komt met dat nieuws naar buiten, omdat zaterdag in het Sint-Baafshuis in Gent een informatiedag over die World Choir Gamesplaats vond. "We willen in 2019 ook heel graag tijdens de Gentse Feesten optreden, we namen daarvoor al contact met de organisatoren van de feesten op de Korenmarkt. En we zijn best trots op onze medley van Natalianummers. Vorig jaar stond onze show in het teken van 100 % Belgisch, en daarin brachten we hoofdzakelijk nummers van vrouwen met ballen. Maar ook Stromae en Brel ontbraken niet in onze show. Om te benadrukken dat we zelf ook wel best vrouwen met ballen zijn, brachten we vijf nummers van Natalia in een medley:  I've only just begun to fight, Ridin' by, I want you back, Fragile, not broken en "Risin'"

De dames van Muzamies repeteren elke maandag onder leiding van dirigent Jos Vanden Abeele in het JOC in Gentbrugge. "We bestaan volgend jaar 10 jaar, treden gemiddeld zo'n 10 keer per jaar op, en vernieuwen ons repertoire regelmatig. Kernwoorden van ons koor zijn vrouwelijk, moderne muziek, showkoor. En we staan niet zoals een klassiek kerkkoor met onze partituur in de hand, er zit serieus wat beweging in onze show, en de dresscode is 'kleurrijk'. We werken nu aan een nieuwe show: Goed Fout. We wagen ons aan foute muziek, maar die gaan we op een goede manier zingen. Lady Gaga, Céline Dion en Anita Meyer staan alvast op de playlist. Maar daar hebben we nog een audio- of videomateriaal van. Van onze Nataliamedley daarentegen...."

(Video Michaël Verloy)

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio